Новак Джокович ще говори пред медиите за случилото се в

...
Новак Джокович ще говори пред медиите за случилото се в
Коментари Харесай

Джокович: Ще ви обясня какво се случи през следващата седмица!


Новак Джокович ще приказва пред медиите за случилото се в Австралия през идната седмица. Това разгласи тенисистът, който към момента оглавява международната класация, по време на срещата си със сръбския президент Александър Вучич.

Той си сложи период от 7 до 10 дни, в които да разкрие своята позиция за депортацията си.
View this post on Instagram




" Не съм давал изказвания за случилото се в Австралия. Моля медиите да бъдат търпеливи. В идващите 7 до 10 дни ще имам публично известие ", съобщи той.

Джокович опита да влезе в Австралия, с цел да взе участие в първия за годината шампионат от Големия шлем, получавайки виза, макар че не е имунизиран, само че неотдавна е бил инфектиран с ковид. Впоследствие той беше настанен в хотел за мигранти, визата му анулирана от министъра по миграционните въпроси, а той пратен назад в родината си.
View this post on Instagram




Сърбинът не съумя да пази купата си от Откритото състезание на Австралия, а първенец стана Рафаел Надал, който излезе отпред на класацията за най-вече трофеи от Големия шлем - 21. Ноле и Роджър Федерер остават с 20.

На срещата с президента Джокович благодари на сърбите за поддръжката в сложния за него миг.

" Благодаря за всичко. Благодаря за топлото отношение. Днес желаех да се забележим, тъй като нуждая се да благодаря на всички за поддръжката по време тежките събития в Австралия. Имах голямата поддръжка на Сърбия, доста хора ми пращаха непрекъснато окуражаващи известия. Вие, като президент на Сърбия, не бяхте задължен да ми оказвате такава поддръжка, само че желая да знаете, че съм ви доста признателен за нея. Поставихте себе си в компрометираща позиция, само че ще го запомня. Връзката ми и връзките ми със сръбския народ са все по-силни. Обстоятелствата демонстрираха, че тази връзка ще е безконечна ", съобщи Джокович.

Вучич не пропусна да показа ласкателства за своя посетител.
View this post on Instagram




" Посрещал съм огромни държавници, доста пъти съм бил хазаин на Путин, само че такова нещо от дълго време не съм виждал. Тук е някой по-велик от нас и желая да му благодаря по тази причина. Искам да му благодаря за всичко, което направи за нашата страна. От 10 години съм във властта на разнообразни позиции и знам каква огромна звезда е ", направи встъпление той.

" Надяваме се, че ще изпреварите Надал по брой трофеи. Радваме се, че сте преди всичко толкоз години и няма по какъв начин да ви смъкват от там. Искаме да помогнем за по-нататъшното развиване на тениса в Сърбия. След 10 години желаеме да има нови деца, които ще играят за сръбското знаме ", съобщи още Вучич.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР