Новак Джокович се завърна по най-добрия възможен начин на австралийска

...
Новак Джокович се завърна по най-добрия възможен начин на австралийска
Коментари Харесай

Вавринка за забраната да се освирква Джокович: На феновете трябва да е позволено всичко

Новак Джокович се завърна по най-хубавия вероятен метод на австралийска земя и завоюва трофея на конкуренцията в Аделаида, като през цялата седмица се радваше на сериозна поддръжка от трибуните. Организаторите на Аустрелиън Оупън обаче не са толкоз сигурни дали почитателите в Мелбърн ще са толкоз благосклонни към сърбина, който през предишния януари бе разгласен от редица медии за социална опасност и в последна сметка беше депортиран от страната, губейки опция да пази купата си.

Турнирният шеф Крейг Тайли изрази убеденост в тенис културата на последователите, единствено че очевидно въпреки всичко не изключва част от хората да са повлияни от миналогодишните събития и заради тази причина се чака да се стигне до непосредствено изпъждане от корта на всички фенове, които си разрешат да освиркват 9-кратния първенец в надпреварата. Изглежда пък тези рестрикции не са по усета, на различен някогашен притежател на трофея от Откритото състезание на Австралия, а точно Стан Вавринка, който показа следното по въпроса:

" Съгласен съм, че несъмнено някои граници не би трябвало да се минават, само че генерално съм на мнението, че почитателите би трябвало да имат цялостна независимост във връзка с държанието си. Публиката освирква играчие, които не харесва и в същото време поддържа любимците си. Така е било постоянно до момента в спорта и е редно да имаме тъкмо тази достоверна атмосфера. Вярвам, че почитателите ще са щастливи от наличието на може би най-хубавия състезател в света и той ще получи нужното почитание от трибуните, тъй че е ненужно да се основава сходно напрежение, с което да изгубим страстите на възприятието да играеш в Мелбърн " - безапелационен е някогашният номер три в света.

Източник: Tennis World USA

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР