Новак Джокович се завърна по блестящ начин в ATP Тура

...
Новак Джокович се завърна по блестящ начин в ATP Тура
Коментари Харесай

Преобразен: Джокович се завърна с изразителен успех в Монте Карло и даде сериозна заявка!

Новак Джокович се завърна по ослепителен метод в ATP Тура и най-малко към този момент затвори уститие на критиците. Световният номер едно стартира сезона извънредно едва за личните си стандарти, като изключително обезпокоително беше провалянето на старта в Индиън Уелс от квалификанта Лука Нарди. Самият Ноле призна, че от дълго време не си спомня да е играл толкоз едва и регистрира обстоятелството по какъв начин не е привикнал да няма извоювана купа на този стадий от сезона.

Впоследствие пристигна и раздялата с Горан Иванишевич, а редица експерти започнаха да приказват по какъв начин дните на Джокович в професионалния тенис са към този момент надали не преброени и той повече няма да бъде равносилен на най-хубавите в света. Джокера обаче напомни, че единствено преди към 4 месеца беше безапелационния доминатор в ATP Тура и през днешния ден се завърна на корта с безапелационен успех над постоянно непредсказуемия Роман Сафиулин - 6:1 6:2 за 1 час и 11 минути игрово време.

По този метод балканецът направи един от най-убедителните си стартове на клей сезон от дълги години насам, демонстрирайки, че към този момент се намира в топ форма и на осминафинлите би могъл да вземе реванш от Лоренцо Музети, който го в профил в същия стадий на шампионата през предходната година.

Топ поставеният заигра безгрешно още от първите минути и осъществя брейк в откриващия гейм. 24-кратният " мейджър " притежател се придвижваше с лекост върху настилката и непрестанно променяше темпото на разиграванията, което не се нравеше на Сафуилин, чиито непредизвикани неточности непрестанно се множаха и геймовете станаха 4:0 в интерес на любимеца. Руснакът трябваше да отразява точка за пробив и в третото си подаване, само че този път се оправи с тази задача и по този начин се разписа в резултата, само че не взе нито гейм повече до края на откриващия сет.

41-ият в света сподели предпочитание да накара 2-кратния първенец да отстъпи обратно от главната линия и това сработи за къс интервал от време. Непоставеният тенисист мина сполучливо през дебютния си сервис гейм във втората част, само че бързо Джокович отговори на високото му движение на игра и стартира непрестанно да го принуждава да прави спомагателни удари, за което Сафиулин не беше подготвен и влезе в серия от непредизвикани неточности. Това разреши на сърбина да се откъсне напред с 4:1 и оттова насетне всичко беше ясно, като международният номер едно се поздрави с сполучливо начало на клей сезона си.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР