Новак Джокович се класира за полуфиналите на Откритото първенство на

...
Новак Джокович се класира за полуфиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Джокович е полуфиналист в Мелбърн, Нишикори не успя да довърши мача

Новак Джокович се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто Кей Нишикори се отхвърли във втория сет заради травма на бедрото при резултат 6-1, 4-1 в интерес на международния номер 1.
Двубоят стартира по-добре за сърбина, който поведе с ранен пробив за 3-0 и оттова насетне нямаше проблеми до края на сета, като даде единствено един гейм на японеца.
Във втория картината се повтори, като Джокович продължи да бъде по-свежият от двамата на корта, а противникът му изглеждаше очевидно изтощен и изпитващ физически проблеми след тежката петсетова борба с Пабло Кареньо-Буста в предишния кръг, която продължи над пет часа.
29-годишният тенисист изиска таймаут преди началото на втората част, който обаче не му оказа помощ и в последна сметка, след втория брейк на Джокович в сета, той реши да се откаже.
Така сърбинът е на седмия си полуфинал на Аустрелиън Оупън, като досега в никакъв случай не е губил на тази фаза в Мелбърн. Неговият конкурент в разногласието за място на финала е 24-годишният Лука Пуй, който по-рано победи в четири сета Милош Раонич.
Джокович и Пуй нямат дуел между тях до момента, като французинът се класира за първи път в своята кариера на полуфинал в шампионат от Големия шлем. Сърбинът се бори за рекордна седма купа от конкуренцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР