Новак Джокович се класира за финала на US Open, където

...
Новак Джокович се класира за финала на US Open, където
Коментари Харесай

Новак Джокович е на само крачка от голямата цел!

Новак Джокович се класира за финала на US Open, където ще спори за купата с Даниил Медведев. Сърбинът надви в епична борба над германеца Александър Зверев с 3:2 (4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2) в мач, който продължи 3 часа и 35 минути.

Джокович стартира нападателно и диктуваше темпото, само че допускаше много неточности. Първият сет вървеше гейм за гейм до 4:4, когато Зверев реализира първия пробив в мача след двойна неточност на сърбина. Зверев взе подаването си и поведе в мача. Във втория сет Ноле поведе с 3:0, като направи първия си пробив и задържа задатъка си до 5:2. Тогава с втори пробив той изравни резултата в сетовете след 36 минути игра.

Третият сет беше същинска тактическа борба. И двамата тенисисти удържаха подаванията си, като Ноле изпитваше повече компликации от Зверев. Все отново сърбинът избави три точки за пробив и докара резултата до 5:4. Десетият гейм в този сет се оказа маратонски, като се стигна до 53 замени на удари. Зверев избави два сетбола, само че в последна сметка отстъпи частта след 50 минути. Германецът започва доста стимулирано четвъртия сет, като реализира пробив в третия гейм и удържа задатъка си до края. Така се стигна до равнене в сетовете.

В решителния пети сет Джокович стигна до ранен пробив и небрежно поведе с 3:0. След това той още веднъж проби подаването на Зверев и поведе с 5:0, с цел да завоюва частта с 6:2, а с това и опцията да напише златна страница в историята на тениса.

В неделя Новак Джокович ще преследва 21-ата си купа от Големия шлем и първо място във безконечната класация по този индикатор. При триумф над Медведев сърбинът ще стане първият тенисист в история след именития Род Лейвър през 1969 година, който печели календарен Голям шлем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР