Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на

...
Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Джокович и Раонич са първите четвъртфиналисти в Мелбърн

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто надигра в три сета Диего Шварцман с 6-3, 6-4, 6-4 за малко над два часа игра.

Действащият първенец в конкуренцията завоюва откриващия сет след един-единствен пробив, пристигнал в осмия гейм. Във втората част той дръпна с два брейка на старта за 3-0 и макар че нисичкият аржентинец върна един от тях, сетът бе на сметката на сърбина. Третата част бе идентична на първата – един пробив за Джокович и по този начин седемкратният първенец в Мелбърн доближи последните осем в шампионата.

За място на полуфиналите той ще спори с Милош Раонич. Канадецът също записа чиста победа над хърватина Марин Чилич – 6-4, 6-3, 7-5. И в трите сета Раонич стигна до триумфа, откакто осъществя по един пробив. Той доближава до етапа на четвъртфиналите без изгубен сет, а в предходния кръг в профил полуфиналиста от предходната година Стефанос Циципас.

Двамата с Джокович са се изправяли между тях девет пъти, като сърбинът към момента няма проваляне от канадеца в директните конфликти. Преди пет години някогашният номер 1 в света завоюва на същата фаза в Австралия със 7-6 (5), 6-4, 6-2. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР