Новак Джокович се класира за 13-ия си четвъртфинал на Откритото

...
Новак Джокович се класира за 13-ия си четвъртфинал на Откритото
Коментари Харесай

Джокович сломи Ван Райтховен за 13-и четвъртфинал на Уимбълдън

Новак Джокович се класира за 13-ия си четвъртфинал на Откритото състезание на Англия по тенис, откакто преодоля Тим ван Райтховен в четири сета – в обособените елементи 6-2, 4-6, 6-1, 6-2, за близо два часа и 40 минути игра .

Шесткратният първенец в шампионата стартира по безапелационен метод първия си мач против нидерландеца, който преди няколко седмици сграбчи купата в Хертогенбош, побеждавайки на финала международния номер 1 Даниил Медведев. Джокера започва с ранен пробив и по-късно реализира още един, с цел да поведе в сетовете. Във втория обаче той бе сюрпризиран от 104-ия в международната класация, който с един-единствен пробив, пристигнал в седмия гейм, възвърне паритета. В идващите две елементи обаче на корта имаше единствено един тенисист и това бе настоящият първенец в конкуренцията. Ноле даде единствено три гейма на Ван Райтховен в двата сета и по този начин продължи към последните осем в Лондон.
Новак Джокович (д) и Тим ван Райтховен (л).
Джокович приключи със 75% успеваемост при вкаран първи сервис, избави три от четирите благоприятни условия за пробив пред нидерландеца и приключи с позитивен баланс при уинърите и непредизвиканите неточности – 29 на 19. В спор за място на полуфиналите той ще играе с десетия в схемата Яник Синер, който отстрани Карлос Алкарас също в четири сета.

В другия явен мач от четвъртфиналната фаза в горната половина на схемата един против различен ще се изправят Давид Гофен и Камерън Нори. Белгиецът завоюва същински петсетов трилър с американеца Франсис Тиафо след 7-5 в заключителната част, до момента в който представителят на домакините се оправи с различен тенисист от Съединени американски щати – Томи Пол, в три сета.

Онс Жабер доближи последните осем в шампионата от Големия шлем Уимбълдън, откакто преодоля Елизе Мертенс в два сета – 7-6 (9), 6-4, за близо час и 50 минути игра. Белгийката се опълчи на втората ракета в света при дамите, само че в последна сметка отстъпи след две равностойни елементи .

Първата бе решена след тайбрек, а самият сет продължи над час игрово време. Тунизйката, трета сложена в главната скица, на два пъти повеждаше с пробив на Мертенс, само че белгийката съумя и в двата случая да стигне до тъждество. Всичко бе решено в дълъг гейм, в който Мертенс водеше с 6-3 точки, а по-късно имаше и още два сетбола, преди да капитулира с 9-11 пункта.
Онс Жабер.
Вторият сет стартира с ранен пробив за Жабер, който обаче мигновено бе върнат. Все отново, фаворитката в срещата взе своето, и след нов брейк в десетия гейм, продължи към четвъртфиналите на Ол Ингланд Клъб за втора поредна година. Африканката ще играе с чехкинята Мари Бужкова, която се оправи в два сета с шампионката от Бад Хомбург Каролин Гарсия.

Другият четвъртфинал в долната част на схемата при дамите опълчва малко предстояща двойка – напълно немски конфликт сред 34-годишната Татяна Мария и 97-та в света Юле Нимайер. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР