Новак Джокович разкри, че е бил скептичен относно използването на

...
Новак Джокович разкри, че е бил скептичен относно използването на
Коментари Харесай

Джокович: Не исках нови маратонки, но сега се радвам, че се съгласих


Новак Джокович разкри, че е бил песимистичен по отношение на потреблението на нов модел маратонки, само че в този момент се радва, че се е съгласил. Сърбинът работи с Asics от 2018 година насам, като през последните няколко сезона игра с техния модел Court FF2 Novak. В бъдеще обаче Джокера ще употребява тения „ правоприемник “ – FF3 Novak, който бе публично показан на особено събитие в Лондон предходната седмица.

„ В началото бях безапелационен, че съм удовлетворен от маратонките си и не желая да ги променям. Когато подписах с Asics и съпоставих техните маратонки с тези на предходния ми спонсор, имах възприятието, че съм сменил фамилната кола със спортна. Чувствах краката си по-леки и гъвкави, можех да се плъзгам по-добре по корта и да трансформирам посоката по-рязко. Защо да променям нещо, с което се усещам добре? “ – сподели международният №5 в изявление за Forbes.

От Asics разкриват, че при направата на новия модел са се стремели да намерят идеалния баланс сред непоклатимост и еластичност – качества, които са от голяма значимост за рекордьора по трофеи от Australian Open.

„ Не знам дали бих могъл да направя избор сред стабилността и гъвкавостта. При направата на маратонки за тенис е нужно да комбинираш лекотата и комфорта с функционалността. Тенисистите непрекъснато сменяме внезапно посоката си на придвижване по време на мач и по тази причина първата стъпка е от голямо значение. Имаме потребност от качествени маратонки, които да устоят на това голямо натоварване и в това време да са щадящи за краката ни “ – добави Джокович.

Сърбинът разкри, че през последните две години интензивно е взел участие в създаването на FF3 Novak, като е изцяло допустимо да излезе с тях на корта още на демонстративния шампионат World Tennis League, който ще се организира в Дубай идната седмица.

„ Наистина се любувах на процеса. В някои моменти – не толкоз, само че през множеството време ми беше доста прелестно. За хубавите неща се изисква време. Много съм горделив от работата, която свършихме, и напълно скоро ще забележим резултата “ – приключи носителят на 21 трофеи от Големия шлем.

Джокович ще стартира сезон 2023 с присъединяване на ATP 250 шампионата в Аделаида (2-8 януари), след което ще се насочи към Мелбърн за Australian Open (16-29 януари).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР