Новак Джокович разкри, че болките в рамото, които получи по

...
Новак Джокович разкри, че болките в рамото, които получи по
Коментари Харесай

Джокович: Рамото ме притеснява от няколко седмици

Новак Джокович разкри, че болките в рамото, които получи по време на мача си от втори кръг на US Open против Хуан Игнасио Лондеро, го тормозят към този момент от няколко седмици насам. Защитаващият трофея си сърбин въпреки всичко преодоля контузията и записа триумф в поредни сетове с 6-4 7-6(3) 6-1.

„ Със сигурност това сътвори проблеми в играта ми довечера, изключително при сервиса и бекхенда “, сподели Джокович на конференцията след дуела по отношение на болките в рамото, „ Честно казано, не беше елементарно да играя с подобен тип чувство. Не се е случвало по никакъв начин постоянно по време на кариерата ми “.

Сърбинът изоставаше с 0-3 във втория сет, само че съумя да върне равнището си и въпреки да имаше нови съмнения в края на частта, я затвори в тайбрек.

„ Също по този начин бях късметлия, че открих противоположния път във втория сет и съумях да затворя мача в поредни елементи. Опитах да се възползвам оптимално от разпоредбите и да употребявам колкото се може повече пъти медицински таймаут и ходения до съблекалнята “, сподели трикратният първенец.

„ Възползвах се от физиотерапевт и здравна помощ, а това несъмнено ми оказа помощ да остана в дуела. Защото, поради метода, по който се развиха нещата за мен в средата на първия сет, не знаех дали ще бъда кадърен да завърша мача. Така че съм доста удовлетворен, че го направих “, призна Новак.

Той разкри, че контузията му предизвиква дискомфорт от известно време насам, само че приема, че това се случва на всеки професионален състезател.

„ Контузията не е нова от позиция на това, че в никакъв случай не съм се изправял пред сходен проблем в кариерата си. Но е нова, поради това, че към този момент ме тормози от няколко седмици. Чувствах доста мощни болки в избрани дни от този интервал, а в други – по-малко “, разкри международният №1.

„ Това, което се случи през днешния ден на корта, беше много тежко и ненадейно. Както споделих и там обаче, би трябвало да се оправиш с тези характерни обстановки и да ги приемеш такива, каквито са. Просто трябваше да открия метода, по който да приключа мача, а хубавото в шампионатите от Големия шлем е, че имаш ден за отмора “, сподели Джокович.

Макар травмата на миналогодишния първенец явно да влияеше на цялостното му показване и да нарушаваше концентрацията му, би трябвало да отбележим, че огромна заслуга за оспорвания темперамент на срещата имаше и Лондеро. 26-годишният играч играеше доста самоуверено и нападателно, като сподели доста добър тенис, само че това не му стигна против топ поставения. Световният №1 поздрави аржентинеца за битката, която сподели на корта.

За Джокович следва мач с Денис Кудла или Душан Лайович, само че той по-скоро се безпокои за положението си.

„ Ще преценява каква е травмата ми на следващия ден. Ще проведа спомагателни съвещания с специалисти в спортната медицина. Надявам се, че след два дни ще бъда кадърен да играя без болки, в случай че това е допустимо “, сподели защитаващият купата си сърбин.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР