Новак Джокович продължава уверено към 10-ата си титла от Australian

...
Новак Джокович продължава уверено към 10-ата си титла от Australian
Коментари Харесай

Джокович схруска Де Минор по пътя към 1/4-финалите

Новак Джокович продължава решително към 10-ата си купа от Australian Open, откакто безапелационно се класира на четвъртфиналите посредством разгромна победа 6:2, 6:1, 6:2 над локалния любим Алекс де Минор.

За разлика от предходните три мача, този път не се видяха никакви индикации за физически проблеми от страна на великия сърбин, само че и противникът му не можа да му сътвори никакви компликации. Реално даже Джокович сбъдна оптималния си проект за дуела, спестявайки старания за рейда до по този начин мечтаната купа, която би го изравнила с към този момент отпадналия Рафаел Надал по сбор от “Големия шлем ” - 22.

Потенциалните последващи противници на Ноле до края на шампионата не са печелили “мейджър ” трофей, тъй че няма подозрение кой е огромният любимец.

Два пробива във втората половина на първия сет свършиха работа за Джокович, а във втората част той даже заплаши да “върже геврек ” на съперника си. Чак при започване на третия сет Де Минор съумя да се закачи за сервис-гейм на Джокера, само че стигна единствено до 0-30 и дюс, преди да изостане с 0:2 в резултата. Стигна се до куриозната обстановка, че от 2:2 в първия сет, Джокович беше изгубил единствено един гейм, а към този момент се намираше на два от успеха. При 4:0 Де Минор се промъкна до извоювано подаване и още веднъж се опази от “геврек ”, само че единствено толкоз - мачът завърши за 2 часа и 7 минути.

Джокович няма загуба в Австралия от осминафинала против Хьон Чун през 2018 година и записа рекордна серия от победи в Australian Open - 25, която го изравнява на второ място в историята по този индикатор с Андре Агаси и Мартина Хингис. Само един извоюван мач дели Ноле от върха на Моника Селеш - 26 победи сред 1991 и 1999 година.

На “Род Лейвър сцена ” в кариерата си великият сърбин към този момент има 72 победи и единствено 7 провали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР