Новак Джокович призна, че се е разчуствал“, след като бе

...
Новак Джокович призна, че се е разчуствал“, след като бе
Коментари Харесай

Посрещнаха Джокович с овации при завръщането му на Мелбърн Парк“

Новак Джокович призна, че се е „ разчуствал “, откакто бе топло посрещнат при завръщането си на „ Мелбърн Парк “, преди да се изправи против Ник Кирьос в разпродаден показателен мач преди Аустрелиън Оупън. Всички 15 000 седящи места на „ Род Лейвър Арена “ бяха разпродаден за по-малко от час, като средствата отидоха за щедрост.

Джокера, който бе депортиран от Австралия преди година, получи бурни аплодисменти, когато завоюва купата на първия от двата шампионата в Аделаида предходната седмица, а реакцията по трибуните бе сходна на „ Род Лейвър Арена “, където той е деветкратен първенец.

„ Благодаря ви толкоз доста, разчуствахте ме сега, в случай че би трябвало да бъда почтен. Очаквах с неспокойствие да се завърна на този корт, тъй че ви благодаря за наличието довечера за страхотна идея “, сподели някогашният №1 от Сърбия, откакто се появи на корта за мача си с Кирьос, повтаряне на финала им от Уимбълдън предходната година.

Ноле господства в Австралия след дебютния си успех през 2008 година, само че визата му бе анулирана преди 12 месеца, а след това се стигна до депортирането му поради неналичието на ваксина против ковид. Джокович игра с превръзка на лявото подколянно сухожилие, само че нямаше проблеми при напредването си на корта, откакто проблематичната област го попречва от дотъкмяване на подготвителен мач с Даниил Медведев тази седмица. Двамата с Кирьос завоюваха по един съкратен сет, преди да приключат приятелския дуел с тайбрек, който включваше играчите с увреждания Дейвид Уагнър и Хийт Дейвидсън.

The loudest match point you`ll ever hear

Team Kyrgios prevails 4-3(3) 2-4 10-9 over Team Djokovic • •
— #AusOpen (@AustralianOpen)

Джокович е главен любимец за десета корона в Мелбърн, като започва акцията си против 75-ия в ранглистата испанец Роберто Карбалес Баена.

„ Страхотно е да съм назад в Мелбърн, да съм назад в Австралия. Това е кортът и стадионът, където сътворих най-хубавите мемоари в професионалната ми кариера “, добави сръбският тенисист.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР