Новак Джокович прие предизвикателството на Мария Шарапова и обяви, че

...
Новак Джокович прие предизвикателството на Мария Шарапова и обяви, че
Коментари Харесай

Новак Джокович прие предизвикателството на Мария Шарапова

Новак Джокович одобри предизвикването на Мария Шарапова и разгласи, че също като нея ще подари 25 000 $ в помощ на засегнатите от опустошителните пожари в Астралия. Сръбският тенисист бе провокиран от съветската си колежка да направи дарението в “Туитър” и той с удоволствие откликна на молбата й.

Yes, @MariaSharapova I would like to match your $25k donation to double the aid sent to these communities. We stand by you, #Australia. https://t.co/wiUZHzg9cz
— Novak Djokovic (@DjokerNole) 6 януари 2020 година Така той стана следващият топтенисист, който се включи интензивно в благотворителната акция за засегнатите от пожарите в Австралия. Началото сложи Ник Кирьос, който разгласи, че ще подарява по 200 $ при всеки собствен ас през месеца. Към него след това се причислиха Ашли Барти, Симона Халеп, Саманта Стосър и други.

Мащабните горски пожари обгърнаха източното крайбрежие на Австралия през септември предходната година, а след това огънят се популяризира и на югозапад на териториите на щатовете Нов Южен Уелс и Виктория. Към днешна дата жертви на огнения пъкъл са станали 24 души, близо половин милиард животни също починаха, в това число 8000 коали, изгорели са към 2000 жилищни здания и към 3000 административни и битови здания.

1. 24 people dead
2. 8,000 koalas dead
3. 500M animals dead
4. More than 1400 homes destroyed
5. Over 5.5 million hectares burned
6. More than 10 million people in toxic level of bushfire smoke
Pray for Australia.#AustralianFires#AustralianWildFires pic.twitter.com/SntIPz9HX0
— Adeel Ashraf Dogar (@Dogar480) 6 януари 2020 година За наслада на пожарникарите и доброволците, които се борят с огъня, в щатите Виктория и Нов Южен Уелс в неделя падна лек дъжд, което пък оказа помощ за понижаване на зверската горещина, която на моменти доближаваше към 50 градуса по Целзий.

Това е най-горещата година в Австралия за последните най-малко 10 години, което слага въпроса за значимостта на климатичните промени.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР