Новак Джокович през вчерашния ден се завърна победоносно в АТР

...
Новак Джокович през вчерашния ден се завърна победоносно в АТР
Коментари Харесай

На косъм от отпадането: Джокович показа колебания, но сътвори обрат срещу Грийкспор в Париж

Новак Джокович през вчерашния ден се завърна победоносно в АТР Тура при първия мач си в ролята на 24-кратен първенец от Големия шлем, като през днешния ден му се наложи съществено да потрепери, само че в последна сметка надгради над строенето и се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Париж. Сърбинът, за който конкуренцията в зала " Берси " се явява една от най-силните в кариерен проект, поради обстоятелството че в сбирката си той има рекордните 6 трофеи, изпита съществени усложнения против международния номер 23 Талон Грийкспор, като бе на косъм от отпадането, само че във значимите моменти показва шампионския си нрав и заслужи триумфа в конфликта след поврат, пристигнал за 2 часа и 38 минути на корта - 4:6 7:6(2) 6:4.

С триумфа си топ поставеният усили серията си на 15 следващи победи и продължава със забележителна убеденост напред към финалната осмица във френската столица, където по всяка възможност в повтаряне на миналогодишния край в Париж ще станем очевидци на мач сред него и Холгер Руне, ако датчанинът свърши своята част от работата и надвие Даниел Алтмайер по-късно довечера.

Началото на дуела протече напълно под диригентството на международния номер едно, който ловко наложи темпото си още от първата точка в конфликта и с помощта на устойчивостта си в разиграванията, предизвикваше несъразмерен брой грешки от страна на противника, което му донесе ранен пробив задатък. В това време Грийкспор надалеч не намираше верния метод в размените от главната линия и обстановката на корта вероятно ни предвещаваше да забележим втори брейк в актива на любимеца, но последователно непоставеният тенисист подвигна оборотите и експанзията в играта си, като стартира да пласира от ден на ден завършващи удари, чрез които матираше сърбина.

Именно този жанр, уповаващ се главно на офанзивата, се оказа печелившото решение за международния номер 23, който скоропостижно навакса изоставането си в резултата, преди рекордьорът по " мейджър " титли да рухне напълно в деветия гейм, когато направи две двойни неточности и позволи още голям брой грешки, до момента в който нидерландецът нито за секунда не смъкна равнището си и усили серията си на пет следващи извоювани гейма, с цел да победи в откриващия сет.

На старта на втората част устремът на считания за новобранец играч продължи да му бъде правилен справочник при конструирането на офанзивните му акции и без време, той към този момент разполагаше с брейкбол по пътя към взимането на основно преимущество за изхода на мача. Изправен до стената, Джокович най-сетне подсети за класата на първия си сервис и оцеля, като употребява добития подтик, с цел да излезе напред в резултата с 0:40 при идното си заставане на ретур, но нидерланецът още веднъж потвърди, че не се опасява от това да играе атакуващо и показва страхотни умения наоколо до мрежата, печелейки пет следващи точки, с което паритетът остана недокоснат.

Впоследствие подаващите съумяха напълно да наложат превъзходството си на корта и в това русло се доближи до поливалентния за крайния излаз на срещата девети гейм, когато международният номер 23 разполагаше с две благоприятни условия за пробив, имащи статута на скрити мачболи, само че психическата резистентност на Ноле излезе на пиадестала и той остана непреклонен на начален удар, с което провокира изиграването на тайбрек в идващите минути. В него играта на нерви стартира още от първата точка и напрежението си сподели думата, откакто нидерландецът неколкократно позволи нетипични за себе си през днешния ден неточности, до момента в който топ поставеният не сбърка нито за момент и не остави особени шансове на своя сътрудник, преди да възобнови равенството в обособените елементи.

С настъпването на решителния трети сет новобранецът остана правилен на тактическия си план и без никакви терзания, продължи да търси офанзивата при всяка комфортна обстановка. За състезател от ранга на Ноле обаче, дейностите на международния номер 23 последователно започнаха да стават все по-лесно предвидими и той съумя да вкара дуела в своето си движение, като самобитно с течение на времето затягаше обръча към врата на Грийкспор, преди да засвидетелства уменията си в завършващата фаза на офанзивните си акции и реализира пробив.

Не след дълго наложената от първата ракета на планетата доминация бе напът да го изведе до повтаряне на преднината му в резултата, но нидерланецът още веднъж впечатли на мрежата, с цел да отрази брейкбол, преди да навлезе в напредък и на собствен ред да се снабди с късмет за възобновяване на паритета, при което ръката на Джокович трепна и той направи двойна неточност, коствала му преимуществото в статуквото - 4:4. В този миг френската аудитория не пропусна да покаже видно, че е застанала изцяло зад тила на непоставения тенисист и бурно освиркваше всяко деяние на 6-кратния първенец в шампионата, но самият Ноле надалеч не се трогна от протичащото се и размина неколкократно противника си наоколо до мрежата, като осъществя мълниеносен рибрейк на нула и броени минути по-късно узакони триумфа си на лично подаване.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР