Новак Джокович победи Рафаел Надал с 7-2, 7-6(4) след почти

...
Новак Джокович победи Рафаел Надал с 7-2, 7-6(4) след почти
Коментари Харесай

Новак Джокович спечели шоуто срещу Рафаел Надал в Сидни

Новак Джокович победи Рафаел Надал с 7-2, 7-6(4) след съвсем два часа игра и изравни резултата във финала на ATP Cup в Сидни (Австралия). Така първият екипен международен първенец в новата версия ще стане прочут след борбата при двойките.
 Роберто Баутиста Агут даде задатък на Испания във финала на ATP Cup
Роберто Баутиста Агут даде задатък на Испания във финала на ATP Cup

Ибериецът победи Душан Лайович в два сета

Джокера стартира с пробив с първия гейм от срещата. В петата партия сърбинът имаше две благоприятни условия за брейк, само че ги пропиля. " Матадора " позволи нов пробив за 2-5, като в двата сервис гейма на Ноле не можа да вземе точка и съобщи сета след 2-6.

Втората част беше доста по-оспорвана и продължи 1 час и 17 минути. Ключов се оказа шестия гейм, единственият, в който Ндал можеше да пробие. Джокович се избави пет пъти и сподели, че желае да завърши борбата в два сета.

В гейм №11 сърбинът на два пъти можеше дефинитивно да реши нещата, само че Рафа съумя да стигне до тайбрек.

В дългата партия Надал стигна до мини брейк за 2-1, само че Джокович изравни за 2-2. В деветата точка сърбинът дръпна с 5-4 и трябваше да вземе два свои сервиса, с цел да победи. Така и стана, макар опитите на испанеца да приключи тези разигравания.

Новак Джокович за следващ път потвърди, че пределната централизация и непримиримост могат да му донесат триумф във всеки мач.

И Джокович, и Надал са декларирани за конфликта на двойки.
 Снимка 461214
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР