Новак Джокович отново трябваше да пропусне Мастърса в Индиън Уелс,

...
Новак Джокович отново трябваше да пропусне Мастърса в Индиън Уелс,
Коментари Харесай

Маркетинг на ниво: Чаланджър се възползва от неволите на Джокович и го покани за участник

Новак Джокович още веднъж трябваше да пропусне Мастърса в Индиън Уелс, защото държавното управление на Съединени американски щати реши да не прави изключение за международния номер едно и по този начин влизането на неимунизирани чужденци в страната остана неразрешено до 11-ти май. Тенисистът беше подсилен от съвсем всички свои сътрудници, които признаха глупостта на обстановката и даже сенаторът на Флорида се застъпи в интерес на Ноле, откакто изпрати писмо до президента Джо Байдън, молейки го да позволи 22-кратния първенец от Шлема най-малко до присъединяване в Маями, но към този момент няма развиване по въпроса и е по-вероятно  конкуренцията да протече без появяването на сърбина.

Всичко това ще докара до доста дълга пауза без турнирни изяви за балканеца, който ще може да се завърна чак за надпреварата в Монте Карло, чиято съществена скица стартира на 9-ти април. Това очевидно е дало кураж на уредниците на Чаланджъра в Санремо, които предложиха вид за по-скорошно завръщане на корта от страна на Джокович. Италианците ще проведат събитието си сред 27 март и 2 април, като насочиха публична покана за присъединяване към Джокера. Любопитна детайлност е, че международният номер едно е печелил купата в италианския град, когато е бил на 18-годишна възраст и в този момент беше свикан да се завърне във фестивалния град, където той преди 3 години се качи на сцената, с цел да зарадва публиката с осъществяване на ария от репертоара на Ерос Рамацоти.

" Ноле, имаме покана за теб! Ела, с цел да играеш на Sanremo Tennis Cup! Очакваме с неспокойствие да те забележим на нашата конкуренция, която започва на 27 март и си печелил преди тъкмо 18 години. Този сезон шампионатът за пръв път ще бъде от категорията Challenger 125, а ние към момента пазим твоя трофей и се надяваме още веднъж да ти го връчим, в случай че приемеш да играеш на нашите кортове. Запазили сме ти " уайлд кард " и сме уверени, че ще дойдеш " - приключва изказването в формалния медиен канал на надпреварата.

Разбира се, то надали тенисистът ще обърне изключително внимание на предлагането, а също така няма по какъв начин да го забележим в Санремо, тъй като разпоредбите не разрешават на състезатели от топ 10 да играят на съревнования от толкоз ниска категория.

The Sanremo Challenger (Mar 26-Apr 2) posted this in the likely event Djokovic isn`t allowed into Miami

Djokovic last played at Challenger level when he won Sanremo in 2005

Gotta respect the effort (and the hashtag), though I`m fairly sure world No.1s can`t play Challengers
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР