Новак Джокович отдавна е считан за един от най-великите в

...
Новак Джокович отдавна е считан за един от най-великите в
Коментари Харесай

Джокович не иска да е един от най-великите, а най-великият

Новак Джокович от дълго време е считан за един от най-великите в историята на тениса, някогашният му треньор Борис Бекер обаче счита, че сърбинът няма да се откаже, до момента в който не бъде приет еднолично за най-велик.

Световният №1 отрази два мачбола и надви във край за историята против Роджър Федерер на Уимбълдън. Сърбинът отбрани трофея, откакто се наложи със 7-6(5) 1-6 7-6(4) 4-6 13-12(3) в гладиаторска борба на централния корт, траяла пет часа.

Двубоят се трансформира в най-дългия край на сингъл в историята на Уимбълдън. След доста трагични моменти и обрати двамата стигнаха до съдбоносен тайбрек при 12-12, а по този начин записаха още едно историческо достижение. До момента дългият гейм в този си формат не бе „ дебютирал “ в мач на сингъл в конкуренцията, само че това се случи на финала, и Джокович надви, с цел да стигне до трофея.

„ Ноле към момента не е удовлетворен. Той е един от най-великите, само че желае да е най-великият. Честно да си кажа, мисля, че той може да задмине Федерер и Надал, само че не бих могъл да кажа, че това сигурно ще се случи “, съобщи Бекер пред BBC.

Шесткратният първенец от Големия шлем чака превъзходството на Големите трима да продължи:

„ Този безконечен спор за това кой е най-успешен ще продължи, до момента в който тримата не престават да играят. Не виждам те скоро да приключат и мисля, че всеки един от тях ще печели още шампионати от Шлема. “

tenniskafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР