Новак Джокович официално се върна на върха в световната ранглиста

...
Новак Джокович официално се върна на върха в световната ранглиста
Коментари Харесай

Джокович оглави световната ранглиста

Новак Джокович публично се върна на върха в международната класация с 9720 т. Сърбинът, който сполучливо отбрани купата си в Мелбърн, измества Рафаел Надал (Исп), който към този момент има 9395 т.

Рекордьорът по трофеи от Шлема Роджър Федерер си остава трети със 7130 т.

Вицешампионът от ОА 2020 Доминик Тийм се настанява на четвъртото място, а Данийл Медведев е пети.

Звездата ни в тениса Григор Димитров загуби три позиции в новата международна класация.

От през днешния ден Гришо към този момент е 23-и в света. Отстъплението се дължи на ранното отпадана на Откритото състезание на Австралия, където загуби във втория кръг.

Тази седмица Димитров ще играя на АТР 250 шампионата в зала в Монпелие (Франция). Григор е четвърти подложен и ще почива в първия кръг.

Във втория, в сряда или четвъртък, българинът ще играе против спечелилия от мача сред Жоао Соуса (Португалия) и Грегоар Барер (Франция).

Втората ни ракета Димитър Кузманов изкачи осем места до №315, а Александър Лазаров е на 517-ото място. При дамите Виктория Томова е 143-а.

Изабелла Шиникова е 165-а, а Елица Костова е №190. Томова и Шиникова са част от тима на България за „ Фед къп “, който тази седмица ще играе в Талин в дуели от Първа Евро-африканска зона на шампионата.

Националките са в група с Украйна и Хърватия. Начело в класацията на WTA продължава да е Ашли Барти (Австралия).

Втора към този момент е Симона Халеп (Румъния), а Каролина Плишкова (Чехия) е на трето място. Шампионката от ОА 2020 София Кенин (САЩ) изкачи осем места и към този момент №7 в ранглистата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР