Новак Джокович очаквано беше в приповдигато настроение след победата си

...
Новак Джокович очаквано беше в приповдигато настроение след победата си
Коментари Харесай

Култов Ноле: Чувах Новак вместо Роджър

Новак Джокович предстоящо беше в приповдигато въодушевление след успеха си със 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(3) против Роджър Федерер на финала на Уимбълдън. Новият остарял първенец направи любопитно разобличаване за това по какъв начин е възприемал възгласите на почитателите по време на конфликта.

"Когато те викаха "Роджър " аз чувах "Новак ". Наистина звучи необичайно, само че споделям истината. Опитвам да убедя самия себе си, че се случва тъкмо това. Пък и имената са си близки. Роджър и Новак ", сподели през смях Джокович на конференцията след края на мача.

Той поддържа тези думи по-рано, откакто избави два мачбола и редица други основни разигравания, до момента в който 15-те хиляди по трибуните подкрепяха главно швейцарската легенда на тениса.

"Това беше най-изтощителният физически и душевен мач, в който в миналото съм играл. Обещах си единствено едно нещо, когато излизах на корта - да остана спокоен и концентриран, тъй като ми беше ясно каква ще бъде атмосферата ", продължи сърбинът.

"В по-голямата част от мача се защитавах. Роджър диктуваше играта, а аз просто се пробвах да се боря и да диря метод да изляза от обстановките, които са основни в мача. Точно това се и случи. Да, можех да играя и по-добре, само че пък демонстрирах психическа резистентност. Това ме избави на няколко пъти, разреши ми да спечелвам разигравания за мача и да се връщам в него ".

"Ако искаш да спечелиш 5-часов мач, би трябвало да не сваляш равнището и за секунда. От това произлиза факторът устойчивост. Самочувствието също е доста значимо. Трябва да не спираш да си напомняш, че си в този мач с причина и че си по-добър от противника ", сподели още Ноле.

Джокович към този момент има 16 трофеи от шампионати за Големия шлем. Федерер е с 20, а Рафаел Надал е с 18.

"Доближавам се, само че и те не престават да печелят трофеи. Заедно с тях си оказваме помощ да израстваме, да се развиваме и да продължаваме да играем тенис на високо равнище. Те двамата творят история и това ме стимулира да ги последвам, да реализира даже повече ", съобщи Джокович.

"Дали ще го направя, или не, не мога да ви кажа. Освен тенисист, аз също по този начин съм татко и брачен партньор. Трябва да има баланс ", приключи сърбинът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР