Новак Джокович няма да участва на тазгодишното издание на Мастърс

...
Новак Джокович няма да участва на тазгодишното издание на Мастърс
Коментари Харесай

Официално: Джокович няма да играе в Индиън Уелс и Маями


Новак Джокович няма да взе участие на тазгодишното издание на Мастърс шампионата в Индиън Уелс. Сърбинът до последно бе в листата с участници, като даже бе изтеглен под №2 в главната скица. В последна сметка обаче Джокера, който е неимунизиран против Covid-19, не е получил позволение от здравните управляващи на Съединени американски щати да влезе в страната и ще пропусне конкуренцията в Калифорния.

Мястото на Джокович в схемата ще бъде заето от Григор Димитров. Това значи, че българинът се класира без игра за втори кръг, където ще чака спечелилият от мача сред Джордън Томпсън и Давид Гофен.

„Когато бях подложен в листата с участници за шампионатите в Индиън Уелс и Маями, бях наясно, че поради наредбите на американското държавно управление най-вероятно няма да имам опцията да пътувам до там. Тъй като ограниченията, свързани с Covid-19 по целия свят обаче се трансформират непрекъснато, желаех да изчакам и да видя какво ще се случи. Представителите на здравното министерство на Съединени американски щати потвърдиха, че ограниченията остават непроменени, което значи, че няма да мога да играя в страната. Знам, че моите почитатели чакат с неспокойствие идната ми поява на корта и се надявам това да се случи доста скоро. Късмет на всички, които ще вземат участие в тези два страхотни шампионата в САЩ“ – написа Джокович в обществените мрежи.

Сърбинът е играл единствено в един шампионат от началото на сезона – ATP 500 конкуренцията в Дубай, където доближи до четвъртфинал. Очаква се той да се завърне на корта на Мастърс шампионата в Монте Карло (10-17 април).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР