Новак Джокович не получи подкрепа от най-важните си колеги за

...
Новак Джокович не получи подкрепа от най-важните си колеги за
Коментари Харесай

Надал и Федерер не подкрепиха новата инициатива на Джокович

Новак Джокович не получи поддръжка от най-важните си сътрудници за новата си идея със основаването на Съюз на играчите. Рафаел Надал и Роджър Федерер не застанаха на страната на международния №1 в идеята му, с претекста, че моментът въобще не е подобаващ за разцепление в тениса. Световният №1 разпрати подробния проект на организацията на всеки състезател от тура, като употребява шанса да беседва и с тези негови сътрудници, които се готвят за старта на US Open.

Идеята на новия съюз е играчите да имат право на решения по отношение на главните проблеми в тениса. В момента съществува Съвет на играчите, който обаче по никакъв метод няма думата, когато АТР взима решения. Ноле се надяваше на поддръжката на Федерер и Надал, тъй като зад тримата огромни в тениса щеше да застане всеки различен състезател. Сега обстановката наподобява надалеч по-сложна, като може да се стигне до съществено разцепление.

Федерер и Надал, които не са в Ню Йорк и няма да вземат участие на US Open, показаха позицията си посредством обществените мрежи. Матадора показа своята, а малко по-късно Федерер показа поста му и изрази цялостното си единодушие.

" Светът живее в сложна и комплицирана обстановка. Лично аз имам вяра, че тези времена би трябвало да бъдат спокойни и всички ние да работим дружно в една и съща посока. Време е за обединяване, не за разделяне ", написа Надал.
The world is living a difficult and complicated situation. I personally believe these are times to be calm and work all of us together in the same direction. It is time for unity, not for separation.
— Rafa Nadal (@RafaelNadal) " Съгласен съм, Рафаел Надал. Това са несигурни и предизвикателни времена, само че аз имам вяра, че за нас е доста значимо да се обединим като играчи. Спортът би трябвало да се сплоти и да уточни пътя напред ", добави Федерер.
I agree. These are uncertain and challenging times, but I believe it’s critical for us to stand united as players, and as a sport, to pave the best way forward.
— Roger Federer (@rogerfederer) Противник на концепцията на Ноле е и Анди Мъри, а зад него застанаха останалите английски играчи, като към този момент се образува сериозен фронт срещу желанията на сърбина. Според Джокович обаче няма никакви спънки. " Нашата сигурност е 100-процентова и ни е позволено да образуваме тази асоциация на играчите. Това не е съюз. Това е асоциация на играчите. Така че ние не вършим протест. Не образуваме успореден тур ", отговори на критиците международният №1.

Corner.dir.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР