Новак Джокович не бе излизал на корта в официален двубой

...
Новак Джокович не бе излизал на корта в официален двубой
Коментари Харесай

Джокович след победоносното завръщане: Не можех да си пожелая по-добро посрещане

Новак Джокович не бе излизал на корта в формален дуел в продължение на близо 3 месеца и след злополучните събития в Австралия съществуваха голям брой въпросително към положението му, само че през днешния ден той за следващ път сподели какъв брой мощен темперамент има и не остави шансове на Лорнецо Музети в първия си мач за годината. По време на изявлението си след триумфа международният номер едно не смъкна усмивката от лицето си, а ето и какви бяха думите му след победоносното завръщане:

" Добър вечер на всички! Посрещането през днешния ден беше по-добро от това, което можех да си пожелая. Измина известно време, откогато изиграх последния си мач и нямаше по какъв начин да избера по-добро място да пускам сезона си. Възможно най-приятното преживяване довечера, благодаря ви за поддръжката и метода, по който ме посрещнахте на корта!

Постигнах победа в поредни сетове, тъй че сигурно съм задоволен от резултата и играта ми изключително откакто вземем поради, че не съм играл от два месеца и половина, съвсем три. Имаше моменти, в които играех ужасно, само че и такива, в които правех по няколко поредни непредизвикани неточности. Нормално е да се случи това в първия мач за сезона и съм удовлетворен да затворя мача в два сета против доста надарен италианец, който има голяма класа и нямаше какво да губи през днешния ден. Условията бяха сложни заради вятъра довечера, само че все пак беше извънредно прелестно прекарване за мен. "

В шестия гейм на втория сет Джокович бе подложен напрегнат, защото Музети разполагаше с четири благоприятни условия за връщане на пробива, което провокира прочувствен изблик от страна на сърбина, който след мача бе запитан към кого е била ориентирана неговата гняв - към самия себе си или към екипа му.

" Ще пропусна този въпрос ", отговори Ноле с усмивка на разположение. " Винаги в тези моменти, в разгара на борбата, имаш потребност да излееш страстите си. Понякога си отчаян от себе си, от играта си, от протичащото се като цяло, само че е значимо бързо да се прегрупираш и да се фокусираш върху идната точка. Имах шанса да намеря помощта на сервиса си навръх брейкболите в този гейм, който имаше огромна тежест върху събитията до края на мача ", приключи международният номер едно.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР