Новак Джокович не бе допуснат до участие на тазгодишния US

...
Новак Джокович не бе допуснат до участие на тазгодишния US
Коментари Харесай

Алкарас: Изкарах късмет, че Джокович не можеше да участва на US Open

Новак Джокович не бе позволен до присъединяване на тазгодишния US Open поради условието да даде документ за премината имунизация при влизането си в Съединени американски щати, с какъвто той не разполага. Това в композиция с неучастието на Роджър Федерер и ранното отпадане на Рафаел Надал усили възможностите на младото потомство за успех в Ню Йорк. Най-добре от обстановката съумя да се възползва 19-годишният Карлос Алкарас, който извървя целия път до купата и в същото време с това се изкачи на върха на международната класация, трансформирайки се в най-младия тенисист, оглавявал подреждането.

В последното си изявление пред The New York Times младият испанец разяснява въпросните достижения, като не пропусна да спомене отсъствието на Джокович като една от главните аргументи да успее да вдигне дебютен трофея от Големия шлем в неделя.

" Не желая да лишавам от заслугите си, само че е реалност, че задачата на Надал, Джокович и Федерер е била по-трудна, тъй като са играели едновременно. Изкарах шанс, или както желаете го наречете, че Джокович не можеше да взе участие на US Open. Всички имат разнообразни гледни точки, само че това е действителността. Новак не бе позволен да се включи в доста шампионати, до момента в който Рафа продължи да играе, въпреки и не през цялата година.

Както споделих обаче, не би трябвало да лишавам от заслугите си. Играя през целия сезон, направих страхотни дуели и шампионати, работих в действителност старателно, с цел да бъда в положение да реализира всичко, което се случи ", показа актуалният лидер в международната ранглиста.

Alcaraz: " I don’t want to take credit away from myself, but it’s true that Rafa, Djokovic, Federer, they were in a period when they were all playing. I had the luck or whatever you want to call it that Djokovic could not play. "
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР