Новак Джокович многократно е показвал, че благотворителността му доставя удоволствие

...
Новак Джокович многократно е показвал, че благотворителността му доставя удоволствие
Коментари Харесай

Фондацията на Джокович даде отчет за дейността си


Новак Джокович неведнъж е показвал, че благотворителността му доставя наслаждение и затова не щади време и средства за активността на своята фондация. Организацията, ръководена от неговата брачна половинка Йелена, празнува 15 години от основаването си и по този мотив „ Novak Djokovic Foundation “ реши да напомни постигнатото за това време.

„ Ръководени от нашите създатели – Новак Джокович и Йелена Джокович, постигнахме невероятни неща през последните 15 години. Вярваме, че в бъдеще тези цифри ще стават още по-големи и ще осъществим задачата си, която е до 2030 година да предоставим достъп до качествено предучилищно обучение на всяко едно дете в Сърбия “ – гласи обявата на страницата на фондацията в Twitter.

Към нея е приложено изображение, показващо достиженията на организацията до този миг. От нея излиза наяве, че през последното десетилетие и половина са отворени 54 предучилищни заведения, 134 класни стаи и 15 центъра за родители. Проектите са помогнали на близо 53 хиляди деца и 8600 родители, като в това време са били подготвени над 2200 учители. Инвестираните средства във всички планове са на стойност към 15 млн. евро, като през цялото това време „ Novak Djokovic Foundation “ си партнира със сръбското Министерство на образованието.

През идващите дни огромното сърце на Джокера ще помогне освен на хората в родината му. В петък (13 януари), той ще изиграе благотворителен мач с Ник Кирьос на „ Rod Laver Arena “. Билетите бяха разпродадени за по-малко от час, а събраните средства ще бъдат в интерес на „ Фондация Австралийски тенис “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР