Новак Джокович изрази мнение, че мерките, които планират организаторите на

...
Новак Джокович изрази мнение, че мерките, които планират организаторите на
Коментари Харесай

Според Джокович мерките на US Open ще направят турнира невъзможен

Новак Джокович изрази мнение, че ограниченията, които възнамеряват уредниците на US Open за провеждането на шампионата, са " рискови " и ще го създадат " неосъществим " за играчите.

На този стадий Откритото състезание на Съединени американски щати възнамерява да организира шампионата, който стартира в края на август, макар че обстановката с ковид в Съединените щати към момента е много притеснителна.

Планът е шампионатът от Големия шлем да се организира без аудитория. Според " Таймс " уредниците възнамерят да обезпечат чартърни полети за играчите от всеки континент. Тенисистите ще би трябвало да показват отрицателен тест за ковид преди да им бъде разрешено да се качат на самолета. Те ще могат да вземат със себе си единствено един треньор.

Джокович, който е троент първенец в Ню Йорк, има вяра, че по този метод няма да се получи: " Имах телефонен диалог с шефовете на международния тенис. Говорихме за продължение на сезона и по-специално за US Open, само че не се знае дали той ще се състои. "

Novak Djokovic says the coronavirus safety protocols, planned in order for the US Open to take place are " extreme ".

Read more: https://t.co/ggIFBKrzyW pic.twitter.com/tKpLk5rncA
— BBC Sport (@BBCSport) June 6, 2020
" Правилата, които ще би трябвало да съблюдаваме, с цел да участваме, са ектремни. Няма да имаме достъп до Манхатън, ще би трябвало да спим в хотели на летището, да бъдем тестване два или три пъти седмично. Освен това можем да вземем единствено един човек, което е в действителност невероятно. Трябва ти треньор, фитнес треньор и физиотерапевт.

Мерките са строги, само че мога да схвана, че желаят да се организира шампионата заради финансови аргументи, заради съществуващите контракти. Ще забележим какво ще се случи ", показа Новак пред сръбски медии.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР