Новак Джокович има огромни шансове да се завърне на първото

...
Новак Джокович има огромни шансове да се завърне на първото
Коментари Харесай

Джокович с огромен шанс да се завърне на първото място след US Open

Новак Джокович има големи шансове да се завърне на първото място в международната класация след Откритото състезание на Съединени американски щати, откакто реализира трагична победа над водача в класацията Карлос Алкарас във финала на Мастърса в Синсинати. 36-годишният Джокович избави един мачбол във втория сет, преди да се наложи в три сета в един от най-запомнящите се мачове в последните години.

Въпреки загубата Алкарас остава на първото място, само че към този момент има единствено 20 точки задатък пред Джокович. 20-годишният Алкарас е първенец на Ю Ес Оупън от предходната година и има да пази 2000 точки, до момента в който Джокович не игра в Ню Йорк преди 12 месеца и няма точки за отбраняване. Това значи, че сърбинът би трябвало да завоюва само мача си от откриващия кръг, с цел да измести Алкарас от върха след края на шампионата. За последно Джокович е губил в първия кръг на шампионати от Големия шлем преди 17 години.

Алкарас обаче продължава да има преимущество в конкуренцията за първото място в края на годината. От началото на сезона испанецът е натрупал 7455 точки, до момента в който Джокович е с 6945. Топ 8 допълват Даниил Медведев, Яник Синер, Стефанос Циципас, Андрей Рубльов, Холгер Руне и Александър Зверев. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР