Новак Джокович и съпругата му Йелена бяха централни фигури в

...
Новак Джокович и съпругата му Йелена бяха централни фигури в
Коментари Харесай

Джокович: Вярвам, че мога да спечеля най-много титли от Големия шлем, но...

Новак Джокович и брачната половинка му Йелена бяха централни фигури в предаването In Depth на журналиста Греъм Бенсингър. Световният №1 в тениса приказва по най-различни тематики, като една от главните, несъмнено, бе неговата професионална кариера.

" Колко убеден съм, че когато всичко завърши ще бъда собственик на върха за най-вече трофеи от " Големия шлем "? (Джокович е със 17, с 2 по-малко от Рафаел Надал и на 3 от рекордьора Роджър Федерер - б.р.) Винаги съм доста убеден в себе си. Мисля, че увереността идва от вярата в теб самия, а тази религия пък идва, допускам, от яснотата, които имаш. Тя от своя страна идва от любовта и насладата от това, което избираш да правиш в твоя живот. Разбира се, има неща, които би трябвало да пожертваш за жалост. Иска ми се да извозвам повече време със фамилията ми, с децата ми. Понякога би трябвало да ги оставя за към месец и това е в действителност тежко, само че в това време съм признателен, че имам до себе си най-близките хора в моя живот, които не престават да ме поддържат в тази огромна задача.

 Йелена Джокович с покъртителен роман за тежък миг в кариерата на Ноле (видео)
Разбирам, че това е пътуването, което ме е избрало. Откровено казано, имам вяра, че пътят ти също те избира, а освен противоположното. Затова мисля, че към момента имам незавършена работа в този спорт и имам вяра, че мога да печеля най-вече трофеи от " Големия шлем " и да счупя върха за най-вече седмици на първото място в света. Това несъмнено са моите ясни цели. Но в това време те не са единственото нещо, което ме стимулира. Не това ме изпълва всеки ден. Това, което ме изпълва всеки ден е нещо, което е по-тясно обвързвано с моето личностно израстване.



Какви са възможностите да играя на 40 години? Вижте, аз нямам доверие в рестриктивните мерки. Ограниченията са просто заблуда на твоето его, на твоя разум. Определено желая да остана в спорта дълго време, само че в това време зная, че ще би трябвало да запазя верните правила и рутината, с цел да запазя здравето на моето тяло, на мозъка и душата ми. Всичко би трябвало де в естетика със фамилията ми и с персоналния ми живот. Наясно съм, че темпото и броят на шампионатите, в които ще вземам участие, доста скоро ще намалеят и няма да мога да играя още дълго време с този интензитет при толкоз доста шампионати и толкоз доста пътувания. Така че може и да играя на 40, само че евентуално ще съм фокусиран върху най-големите шампионати и шампионатите, които значат най-вече за мен.



Най-голямата ми уязвимост, а в това време и най-силната ми страна е неспособонстта или способността да разбирам нещата на по-дълбоко равнище. За да бъда по-конкретен - усещам се най-хубав, когато схвана, че силата идва от вътрешната страна и че мога да трансформира всичко от вътрешната страна, без значение какво се случва на открито - без значение дали става дума за тенис корта, за връзките ми с най-близките ми хора - каквото и да е мога да го разреша от вътрешната страна, тъй като мога да трансформирам вибрациите и честотите, на които резонирам, а по този метод се трансформира действителността ", споделя Джокович.

В предаването Джокович развежда Греъм Бенсингър из родния си квартал и му демонстрира убежището, където като дете се е криел от бомбардировките по време на войната при започване на 90-те години на предишния век. Майката на тенисиста Диана пък демонстрира на журналиста стаята с трофеите на Ноле в ресторанта на семейство Джокович.

ОЩЕ МОМЕНТИ ОТ ПРЕДАВАНЕТО С УЧАСТИЕТО НА НОВАК ДЖОКОВИЧ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР