Новак Джокович е започнал участието си на Australian Open с

...
Новак Джокович е започнал участието си на Australian Open с
Коментари Харесай

Джокович е играл на АО с 3 см разкъсване на сухожилие

Новак Джокович е почнал присъединяване си на Australian Open с трисантиметрово скъсване на подколенно сухожилие (задната част на лявото бедро). Това разгласи шефът на шампионата Крейг Тайли пред  и стана първият, който публично удостоверява сериозността на травмата на международния №1 в тениса.

По победния си път към 10-ия трофей в Мелбърн (само един изгубен сет) сръбският тенисист бе упрекван, че симулира контузия, с цел да разсейва съперниците си и в действителност няма нищо съществено. Самият Джокович, след успеха си на финала над Стефанос Циципас в неделя, даде обещание да разкрие повече информация за травмата си и да разгласява фотоси в обществените мрежи, само че и до момента не го е направил. Вместо него това направи Тайли.

" Трудно е да се повярва, че състезател може да играе на високо равнище с толкоз забележителна контузия. Много от проблемите на Новак са свързани с това, че има неприятна известност. Но в края на краищата, не мисля, че някой може да се усъмни в неговия атлетизъм - съобщи шефът на АО. - Този човек, аз видях [рентгенови] снимки, имаше 3-сантиметрово скъсване в бедрото. Лекарите ще ви кажат истината. Имаше доста догатки дали това е истина, или не. Трудно е да се повярва, че може да се играе с такава травма. Но той е незабравим и се оправи с това професионално ".

Тайли похвали Джокович и за неговия режим: " Той е толкоз фокусиран върху всичко, което прави във всяка минута от деня - какво яде, какво пие, по кое време го прави, по какъв начин го прави. В нищо, което той прави, няма психически срив. Новак премина през доста и да завоюва 10 пъти Australian Open и не мисля, че това в миналото ще се повтори. Той ще заеме доста място в историята на Australian Open. “
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР