Новак Джокович е убеден, че депортирането му преди миналогодишното Открито

...
Новак Джокович е убеден, че депортирането му преди миналогодишното Открито
Коментари Харесай

Джокович: Драмата с депортирането от Австралия миналата година ми проправи път към успеха

Новак Джокович е уверен, че депортирането му преди миналогодишното Открито състезание на Австралия се е оказало катализатор за триумфите му през 2022 година. Сърбинът съобщи, че неучастието му в Мелбърн е разрешило да прегрупира силите си и да акцентира на тренировките, преди да се върне назад на корта и да завоюва значими трофеи.

Джокович тренира интензивно в месеците, откакто беше депортиран от Австралия и до момента в който му беше неразрешено да се състезава в Съединените щати, тъй като не беше имунизиран против КОВИД-19.

По-късно той завоюва седмата си купа на " Уимбълдън " и финалите на ATП за шести път в Торино.

" Да, безусловно. Обикновено, като професионален тенисист на най-високо равнище, нямате доста време, с цел да имате в действителност по-дълъг подготвителен развой " “, сподели Джокович пред кореспонденти.

" Фактът, че не играх няколко месеца при започване на предходната година, ми разреши в действителност да се събера с екипа си и да работя върху тялото си, върху моите удари, което по-късно ми оказа помощ да реализира страхотни резултати ", сподели още сърбинът.

Той добави пред локалната телевизия Nine Network, че се е чувствал като " най-големият изверг на света " предходната година в Мелбърн, откакто беше арестуван в хотел с бежанци, преди да бъде депортиран.

Джокович, който ще се бори за рекордната 10-а купа на Откритото състезание на Австралия, сподели, че няма различен избор, с изключение на да продължи напред, макар събитията от предходната година.

" Трябва да продължа. Положителни прекарвания, които съм имал през годините в Австралия, надвишават негативната страст от предходната година ", сподели още той.

35-годишният състезател добави, че към момента е внимателен поради разтежение на подколянното сухожилие, което получи в Аделаида и тренира по-леко от нормално, с цел да спести силата си.

Автор: Мирослав Димитров/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР