Новак Джокович е обявен за тенисист на десетилетието според класацията

...
Новак Джокович е обявен за тенисист на десетилетието според класацията
Коментари Харесай

Новак Джокович е тенисистът на десетилетието

Новак Джокович е разгласен за тенисист на десетилетието съгласно класацията на уеб страницата Tennis.com. Веднага след него се подреждат противниците му Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Равносметката за сърбина от миналите 10 години са приключването на пет сезона на първа позиция и 14 трофеи от Големия шлем. След успеха на Френското намерено състезание през 2016-а той стана третият мъж в историята, притежател на 4-те влиятелни тенис оценки едновременно от 1969 година насам. Джокович е единственият тенисист, съумял да завоюва всичките 9 награди от „ Мастърс “ 1000. За десетилетието има единствено 100 загуби от всичките си 727 изиграни мача.

При огромния си пробив в тениса през 2007-а Джокович съобщи, че желае да бъде номер едно в света и съумя да го реализира трайно, задържайки се за 275 поредни седмици на челната позиция в класацията на Асоциацията на професионалните тенисисти. С огромните си достижения 32-годишният състезател направи сръбската столица Белград хазаин на купа „ Дейвис “ за първи път в историята.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР