Новак Джокович е новият стар шампион на Australian Open. На

...
Новак Джокович е новият стар шампион на Australian Open. На
Коментари Харесай

Джокович с нов велик обрат и осми триумф в Австралия

Новак Джокович е новият остарял първенец на Australian Open. На финала той обърна двукратния финалист на Ролан Гарос - Доминик Тийм след 4:6, 6:4, 6:2, 3:6, 6:4.

Джокович стартира на сервис, оповестява Гонг. Първата точка е извоювана на втори сервис след ретур в навън по правата от форхенд. Втората също е на негова сметка след непредизвикана неточност от мощната страна на Тийм в навън. 30:15 след добър минаващ удар от австриеца, който хвана Ноле неопитен на мрежата от бекхенд по правата. 40:15 след ас по диагонала от полето за преимущество. Нов ас по диагонала и 1:0.

15:0 след отличен сервис на Доминик по правата. 30:0 при кик сервис по диагонала. Непредизвикана неточност от бекхенд, дело на Тийм от средата на корта - 30:15. Новак връща жеста след бекхенд в мрежата по правата - 40:15. Фамозен ретур на втори сервис с бекхенд диагонал притисна Доминик и той сгреши - 40:30. Непредизвикана неточност от ракетата на сервиращия от форхенд в навън - тъждество. В този миг сервисът оказва помощ - 200-километров ас по правата - преимущество за Тийм. Поредица от къси слайс бекхенди на Тийм приканиха Ноле да излезе на мрежата и да приключи по правата от форхенд. Смяна на посоката - ас по диагонала и нова точка за затваряне на гейма. Агресивен ретур на втори сервис принуди 26-годишния тенисист да прати топката в мрежата. Поредица от разменени волето на мрежата разрешиха на сърбина да надхитри Тийм - точка за пробив. Той става факт, след няколко надълбоко пласирани удара върху главната линия, които затрудниха оптимално Тийм - 2:0.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР