Новак Джокович е най-забавният тенисист в Тура. Той не пропуска

...
Новак Джокович е най-забавният тенисист в Тура. Той не пропуска
Коментари Харесай

Сумистът Джокович "трябва да понатрупа килограми"

Новак Джокович е най-забавният тенисист в Тура. Той не пропуща опция да пусне някоя смешка, било то и за лична сметка. Искреното и доброволно държание на корта и отвън него непрекъснато му печелят нови почитатели, а желанието постоянно да пробва нещо ново го трансформират в най-интересния спаринг сътрудник.

Сърбинът е в Токио, където към този момент стартира присъединяване си в локалния шампионат на двойки, а на следващия ден ще изиграе и първия си мач на сингъл. Междувременно той реши да се потопи в японската просвета, присъединявайки се към утринната подготовка на професионални сумисти.

Ready? Play. @DjokerNole | @rakutenopen pic.twitter.com/Rxe0daarnA
— ATP Tour (@ATP_Tour) September 30, 2019

" Това е ужасно преживяване. Никога преди не съм опитвал нещо сходно. Това е един от най-популярните спортове в Япония. В диалог с татко ми през вчерашния ден по телефона му споделих, че ще имам опция да се срещна със сумисти. Двамата с него си припомнихме по какъв начин преди доста години вкъщи гледахме и подкрепяхме Акебоно, който стигна до сан " йокозуна ", показа Джокович.
View this post on Instagram
Sumo wrestling sport is sacred in Japan. I had the of honor experiencing what it feels like to be up there with these warriors. I had a slight weight deficit but I was very close to moving the guy an inch. They say they eat at least 10.000 calories a day to be strong and big. Don’t know if I can match that to be honest I remember following sumo during the 90s at home in Serbia with my dad and brothers and especially supporting Akebono Yokozuna. Where is he now so I can show him how big I became? #NovakGoesSumo ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Sport sumo rvanja je tradicionalan i vrlo poštovan u Japanu. Imao sma čast i zadovoljstvo da budem u “ringu” sa ovim borcima. Borac je u odnosu na mene imao malu prednost u kilaži. Kažu da jedu najmanje 10.000 kalorija dnevno da bi bili ovako veliki i snažni. Teško da mogu sa njima u tome da se nadmećem Sećam se odrastanja 90tih i kako smo pomno pratili ovaj sport na televiziji u našoj kući i bodrili Akebono Yokozunu. Gde li je on sad da mu pokažem koliko sam porastao?

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Sep 29, 2019 at 11:39pm PDT

" Чувствам се леко отвън форма. Мисля, че би трябвало да понатрупам няколко кг и ще съм подготвен да се състезавам. Може би би трябвало да увелича тройно тежестта си ", пошегува се Джокович.

" Доста е впечатляваща тяхната еластичност. Не мислех, че те са толкоз гъвкави, тъй като въпреки всичко това е спорт в тежка категория. Но виждам, че те обръщат доста внимание на подвижността на ставите си и гъвкавостта, което им разрешава да са пъргави в своите придвижвания, доколкото тежестта им го разрешава. ", сподели още тенисистът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР