Новак Джокович достигна полуфиналите на силния тенис турнир от сериите

...
Новак Джокович достигна полуфиналите на силния тенис турнир от сериите
Коментари Харесай

Джокович сломи Оже-Алиасим за 13-и полуфинал в Рим

Новак Джокович доближи полуфиналите на мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в Рим, откакто надделя мъчно Феликс Оже-Алиасим със 7-5, 7-6 (1) за малко над два часа и 10 минути игра.

Световният номер 1 първи стигна до пробив в осмия гейм на откриващата част, след който получи опция да сервира за сета. Той обаче се пропука, само че по-късно избегна влизане в тайбрек след нов пробив, който затвори частта в негова изгода. Във втората сърбинът още веднъж се добра до брейк задатък за 4-2, който затвърди и се приближи на гейм от място в 1/2-финалите на конкуренцията.

Канадският му конкурент обаче не бе споделил последната си дума, като първо отрази мачбол на личен сервис, а по-късно, сходно на първия сет, проби в последния вероятен миг, а по-късно възвърне паритета.

Този път се стигна до тайбрек, където обаче Джокера бе доста по-солиден и даде единствено една точка на противника, с цел да се класира на девети следващ и общо 13-и полуфинал в италианската столица. Разликата сред него и Оже-Алисим пристигна при успеваемостта на втори сервис, като Ноле завоюва 61% от точките на второ подаване, до момента в който процентът при канадеца бе 43. Петкратният първенец в шампионата вкара и по-висок % първи сервис – 76 против 63 за Оже-Алиасим.

За място на финала Джокович ще играе с норвежеца Каспер Рууд, който отстрани „ екзекутора “ на Рафаел Надал Денис Шаповалов след победа със 7-6 (7), 7-5. В другия полуфинал противници са Стефанос Циципас и Александър Зверев, които играха на същата фаза и предходната седмица в Мадрид, а тогава триумфът бе за германеца в три сета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР