Новак Джокович беше под пара в началото на годината преди

...
Новак Джокович беше под пара в началото на годината преди
Коментари Харесай

Крис Евърт: Ще бъде интересно да видим дали Джокович ще продължи изключителната си серия

Новак Джокович беше под пара при започване на годината преди пандемията от ковид и ще бъде забавно да се види дали лидерът в международната класация ще може да продължи сполучливата си серия, разяснява 18-кратната шампионка от шампионатите от Големия шлем Крис Евърт.

33-годишният Джокович започва акцията с 21 следващи победи, като победи с купата на АТP Cup със Сърбия, след което взе осмия си трофей на Откритото състезание на Австралия и за пети път завоюва шампионата в Дубай.

През март сезонът беше пресечен, а мачовете надпреварите на този стадий са анулирани до края на юли.

" Съжалявам Новак. Той беше под пара. Всички се питаха дали той няма да може да завоюва и четирите шампионата от Големия шлем в границите на календарната година. Той играеше страховит тенис, само че ненадейно всичко спря. Ще бъде забавно да забележим, дали той ще може да продължи тази изключителна серия ", разяснява Евърт.

Джокович неотдавна се завърна в родния Белград, откакто прекара два месеца в испанския курорт Марбея по време на локдауна поради COVID-19.

Той провежда серия от четири демонстративни шампионата " Адриа Къп " в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора, която стартира на 12 юни, а измежду участниците са още Григор Димитров (България), Доминик Тийм (Австрия) и Александър Зверев (Германия).

Джокович разгласи през предишния месец, че до края на кариерата си може да стане тенисистът с най-вече трофеи от Шлема и с рекорден брой седмици на върха на международната класация.

Сърбинът сега има 17 " мейджър " трофея, като изостава само зад Роджър Феререр (Швейцария) с 20 и Рафаел Надал (Испания) с 19, само че е най-млад спрямо двамата си съперници.

Евърт не се нае с прогноза за съотношението на силите при подновяването на мачовете и дали по-младите играчи ще получат някакво преимущество при рестарта на сезона.

" Предполагам, че по-опитните играчи с огромен стаж в професионалния тенис, изключително Серина (Уилямс), Роджър и Рафа, ще се хвърлят с цялостни сили незабавно след подновяването на акцията. Те сигурно са оценили това, че са имали шанса да прекарат повече време със фамилиите си. Също по този начин те са удовлетворени, че са получили опция да си починат, само че въпреки това времето не е на тяхна страна ", разяснява тя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР