Новак Джокович бе въвлечен в един своеобразен кошмар през януари,

...
Новак Джокович бе въвлечен в един своеобразен кошмар през януари,
Коментари Харесай

Австралийски политик: Завръщане на Джокович в Мелбърн ще бъде несправедливо

Новак Джокович бе замесен в един самобитен призрачен сън през януари, когато трябваше да прекара близо две седмици в имиграционен хотел в Мелбърн, преди да бъде депортиран от Австралия заради липса на ваксина. Макар в началото да бе получил позволение да влезе в страната чрез " здравно изключение " и съдът да бе постановил, че той има правото на такова, в последна сметка по решение на тогавашния имиграционен министър Алекс Хоук сърбинът бе депортиран от страната, а това автоматизирано означаваше и лишаване на неговата виза за интервал от 3 години, поради което съществува възможност 21-кратният първенец от Шлема да пропусне и идващите издания на шампионата. 

Преди месец се появиха клюки в австралийските медии, съгласно които дългогодишният номер едно ще получи опция да се завърне в Мелбърн още идната 2023-та година, защото федералното държавно управление е трансформирало позицията си по отношение на белградчанина и е решило да възобнови визата му макар непроменения му имунизационен статус. През днешния ден обаче Карън Андрюс - член на Камарата на представителите на Народното събрание на Австралия, се изрече в изцяло друга посока, противопоставяйки се напълно на концепцията Ноле да бъде позволен да влезе на австралийска територия през идния януари.

" Не виждам никаква причина визата на някого да бъде възобновена просто тъй като той разполага с доста пари. Правителството изрично би трябвало да вземе под внимание всички останали хора, чиито визи са били анулирани, с цел да реши дали те също не би трябвало да бъдат позволени до страната. Несправедливо е за Новак Джокович да се ползват разнообразни правила от тези за елементарните хора.

Ако в този момент имиграционният министър вземе решение да даде на Джокович особено позволение, то незабавно по-късно ще последва въпросът какво ще се случи с всеки различен, който е подложен в сходна обстановка. Ако Джокович бъде позволен назад в Австралия просто тъй като е високоранкиран тенисист с милиони долари, ще бъде пестник за всички тези, които постъпиха вярно и се имунизираха ", безапелационна е Андрюс.

The Novak Djokovic-Australian Open debate is set to continue into 2023
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР