Новак Джокович бе изправен пред множество изпитания в емоционален аспект

...
Новак Джокович бе изправен пред множество изпитания в емоционален аспект
Коментари Харесай

Иванишевич: Джокович е герой; някои никога повече нямаше да играят след Австралия

Новак Джокович бе изправен пред голям брой тествания в прочувствен аспект от началото на годината, когато бе депортиран от Австралия и лишен от опция да взе участие в Аустрелиън Оупън. Въпреки това обаче сърбинът не падна духом и през вчерашния ден победи на Уимбълдън за четвърти следващ път и общо седми в кариерата си, надделявайки над Ник Кирьос в конфликта за купата. Впоследствие самият Ноле съобщи какъв брой голямо значение има този трофей за него, имайки поради всичко претърпяно през сезона дотук, като тези негови думи бяха доказани и от треньора му Горан Иванишевич, който описа следното:

" Не съществува метод, по който да се подготвиш за Кирьос, няма по какъв начин да измислиш тактичност против него - той е талант. Непредсказуем е, разполага с най-силния сервис в света. В продължение на 15 минути най-добият тенисист на ретур в Тура не можеше да допре топката на неприятелски начален удар. Стратегията беше - получиш ли късмет, пробиваш го. Фокусирахме се върху това какво Новак би трябвало да прави и най-много да се придържа към дребните елементи.

Този миг е в действителност прочувствен за нас. Толкова сложна година беше дотук, същински призрачен сън. Отне време Джокович да откри формата си след случилото се в Австралия, по-късно последва загубата от Рафа на Ролан Гарос.

В моите очи той беше любимецът за купата на Уимбълдън, само че все пак нищо не е несъмнено. Макар привидно да имаш най-големи шансове, ти към момента би трябвало да печелиш мачове. В момента Новак има 21 трофеи от Шлема и изцяло заслужава това. Никога не съм се съмнявал в него. Той се нуждаеше от известно време, с цел да може още веднъж да откри мир и успокоение в душата си. Някои хора в никакъв случай повече нямаше да допрян ракета, в случай че трябваше да изживеят това, пред което бе изправен той в Австралия. Тук става въпрос за нещо героично.

Когато и Мариан беше в екипа ми беше по-лесно, тъй като споделяхме напрежението. Сега 100% от напрежението пада върху мен, до момента в който преди беше на половина. Беше същинско наслаждение да работя дружно с него ", описа Иванишевич във връзка раздялата на Джокович и Вайда при започване на сезона.

Относно проектите оттук нататък хърватинът подходи шеговито: " Сега ходя на отмора, заслужих си я. Не знам докога. Вероятно Байдън ще промени мнението си ", приключи с вяра първенецът от Уимбълдън 2001.

Ivanisevic: Some people would never play tennis again if they had to live through what Novak did in Australia. It’s heroic.
— Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР