Нова зора, нова ера, нова глава. Така Арсенал обяви назначението

...
Нова зора, нова ера, нова глава. Така Арсенал обяви назначението
Коментари Харесай

"Арсенал" обяви Унай Емери за наследник на Арсен Венгер

Нова зора, нова епоха, нова глава ". Така " Арсенал " разгласи назначението на Унай Емери за старши треньор на клуба. Баският експерт наследява Арсен Венгер, който водеше " артилеристите " в продължение на 22 години. Емери идва в Северен Лондон, откакто през последните две години беше треньор на ПСЖ.

Във френската столица Емери завоюва седем трофея (титла, две купи на Франция, две купи на лигата и две суперкупи) с отбора за два цялостни сезона.

В кариерата си 46-годишният баск е водил още " Лорка ", " Алмерия ", " Валенсия " и " Севиля " в родината си, както и съветският " Спартак " (Москва). Емери изведе " Севиля " до купата в Лига Европа в три следващи сезона (2013-14, 2014-15 и 2015-16) и един път игра край за Купата на Испания.

По-рано през днешния ден уеб сайтът на експерта загатна, че той поема " Арсенал ", откакто в него се появи известие, гласящо: " Горд съм да бъда част от фамилията на " Арсенал ".
A new dawn. A new era. A new chapter.#WelcomeUnaipic.twitter.com/kGrE2gMLQl
— Arsenal FC (@Arsenal) May 23, 2018

" Развълнуван съм, че се причислявам към един от най-великите клубове в света. " Арсенал " е прочут и обичан поради своя жанр на игра и това, че развива млади играчи. Начинът, по който клубът действа го прави специфичен и аз се веселя за тази голяма опция, която ми се дава ", сподели Емери.

Той ще даде конференция в Лондон в 16 ч., на която ще показа и екипа си. Според някои от последните информации е допустимо легендата на " Арсенал " Тиери Анри да бъде асистент на Емери.

До преди седмица някогашният футболист на " Арсенал " и сегашен помощник в " Манчестър сити " Микел Артета се считаше за любимец за поста. В последна сметка клубът се насочи към Емери, а за поста са били интервюирани още седем души.

" Постиженията на Унай приказват сами за неговите качества. Където и да е бил той реализира триумфи и съумява да развива млади играчи, правейки ги звезди. Нямаме подозрения, че той пасва на философията ан " Арсенал ", а неговата здрава работа и пристрастеност ще оказват помощ на клуба ни да върви напред ", сподели изпълнителният шеф на " Арсенал " Айвън Газидис.

Той добави, че са били направени изявленията с доста експерти, които са включвали срещи и видео анализиране на техните тимове.

Мажоритарният притежател на " Арсенал " Стан Крьонке разкри, че зад избора на Емери стоят няколко значими фактора. " Неговата обич към футбола, знанията му и силата, която излъчва са страхотни. Освен това той е доста добре осведомен с нашия клуб и играчите ни. Интересува се доста от Висшата лига и също така споделя нашите възгледи. Той желае да продължи започнатото от Арсен Венгер ", сподели Крьонке.

От " Арсенал " показаха на уеб страницата си Емери като старши треньор. Вероятно неговите компетенции в трансферната политика няма да са огромни, откакто преди време клубът назначи някогашния чиновник на " Борусия " (Дортмунд) Свен Мислинтат за основен скаут.

Емери е едвам вторият задграничен експерт в историята на " Арсенал ". Преди Венгер да работи в Северен Лондон сред 1996 и 2018 година, нито един от мениджърите на клуба не е бил роден отвън Обединеното кралство.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР