Нова Зеландия затяга законите за притежание на оръжие. 72 часа

...
Нова Зеландия затяга законите за притежание на оръжие. 72 часа
Коментари Харесай

Нова Зеландия затяга реда за притежание на оръжие

Нова Зеландия стяга законите за владеене на оръжие. 72 часа след кървавото нахлуване в Крайстчърч, при което починаха 50 души, държавното управление реализира единодушие за реформиране на разпоредбите за владение на оръжие. Нападателят, Брентън Тарант отхвърли да употребява длъжностен юрист. Той разгласи, че ще се пази самичък. Към листата с страни, които е посещавал австралиецът, се прибавиха Гърция и Израел.

При население от 5 милиона, в Нова Зеландия милион и 500 хиляди частни лица имат оръжие. За пистолет- уверение се издава при навършени 16 години, а за полуавтоматично оръжие - на 18. В Нова Зеландия полуавтоматичните оръжия са лимитирани до 7 изстрела, само че доста постоянно се преправят.

Стрелецът от Крайстчърч имал две полуавтоматични оръжия, две пушки вид помпа и още една пушка. Четири от оръжията били купени законно от онлайн магазин.
Дейвид Трипъл, притежател на оръжейния магазин: Той получил удостоверението за оръжие през 2017 година, месец по-късно е била първата му покупка от нас.
В Нова Зеландия опити за смяна на законодателството за оръжието са правени няколко пъти през последните двайсетина години, само че до момента безуспешно.

Премиерът на Нова Зеландия прикани притежателите на полуавтоматично оръжие непринудено да го предадат.

Джасинда Ардърн, министър-председател на Нова Зеландия: До десетина дни ще обявим промени за притежаването на оръжия. измененията ще създадат нашите общности по-сигурни.
18-годишен юноша от Крайстчърч беше упрекнат, че в обществените медии е популяризирал записите от нападението. Съдът отхвърли да го пусне под гаранция. Следващото дело е при започване на април.

Скръбта и шокът не престават да владеят Крайстчърч. На мястото на нещастието през днешния ден пристигнаха парамедиците, които първи се пробвали да оказват помощ на жертвите.

Пол Бенет, парамедик: От джамията се стичаше река от кръв... Това е панорама, която в никакъв случай не може да бъде забравена.
Паметта на жертвите беше почетена от учениците на Крайъстчърч с обичаен танц на маорите.
 © БГНЕС  Нова Зеландия стяга реда за владеене на оръжие Нова Зеландия стяга реда за владеене на оръжие
Нова Зеландия стяга законите за владеене на оръжие. 72 часа след кървавото нахлуване в Крайстчърч, при което починаха 50 души, държавното управление пости...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР