Нова Зеландия въвежда извънредно положение заради климатичните промени, съобщи местната

...
Нова Зеландия въвежда извънредно положение заради климатичните промени, съобщи местната
Коментари Харесай

Държава обяви извънредно положение заради климатичните промени

Нова Зеландия вкарва изключително състояние поради климатичните промени, заяви локалната държавна пресслужба, съобщи bTV.

Страната желае да понижи двойно въглеродните излъчвания до 2030 година „ За последните три години нашето държавно управление сложи Нова Зеландия на една от първите линии за битка с климатичните промени. Обявяването на изключително климатично състояние и превъзмогването му с дейности за битката с въглеродните излъчвания демонстрира, че и отсега нататък сме решени да вървим по този път “, съобщи министърът по климата Джеймс Шоу, представен от РИА Новости.

Следващата година Нова Зеландия ще предложи три бюджетни проекта за замърсяването с нездравословни излъчвания, съгласувани със закона за редуциране на въглеродните излъчвания до нула. Страната желае и да преразгледа своята роля в сходство с Парижкото съглашение от 2015 година и да одобри проект за интернационалните климатични отговорности от интервала 2021 до 2030 година

Министърът добави, че реализацията на Декларацията за изключителното състояние поради климатичните промени и дейностите в сходство с рекомендациите на Комисията за промените на климата ще разрешат на страната да редуцира двойно въглеродните излъчвания до 2030 година Нова Зеландия е една от дребното страни, закрепила законово битката с световното стопляне посредством приемане на закон за редуциране до нула на въглеродните излъчвания. Миналата година Нова Зеландия е подписала и законопроект за понижаване на излъчванията на въглероден диоксид до нула до 2050 година, с което желае да внесе принос във всеобщите старания за ограничаване на повишението на междинната температура с 1,5 градуса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР