Нова Зеландия спечели четвърта Световна титла по нетбол на първенството,

...
Нова Зеландия спечели четвърта Световна титла по нетбол на първенството,
Коментари Харесай

Нова Зеландия победи Австралия на финала на Световното по нетбол

Нова Зеландия завоюва четвърта Световна купа по нетбол на шампионата, което приключи през вчерашния ден в Ливърпул. Пред повече от 8 хиляди фенове " кивитата " победиха " диамантите " от Австралия с 52-51.

Двата отбора преобладават исторически в този дамски спорт, практикуван извънредно във Англия и някогашните ѝ колонии. В групите защитаващите купата си австралийки бяха победили също инфарктно с 50-49. Във финала новозеландките водеха с до 5 гола разлика, само че бяха притиснати в последните минути и със сетни старания предотвратиха обрата.
 Снимка 435129
Източник:

В нетбола, който е дериват на баскетбол едно попадение се брои като един гол. Спортът е фиктивен за упражняване в часовете по физическо образование от девойките. Основната разлика с баскетбола е, че дрибъл няма и всяка състезателка би трябвало да се освободи от топката в границите на три секунди. Отборите са формирани от по 7 състезателки, които имат строго избрани зони, в които играят. Напускането на зона се глоби. Основната цел е вкарването на топката в зоната за пукотевица, където най-хубавите съвсем в никакъв случай не пропущат. Не може да се стреля с отскок.
 Снимка 435124
Източник:

Домакините от Англия се надяваха на първа купа в този спорт, само че изгубиха полуфинала в събота от Нова Зеландия с 45-47. В мача за бронза те разгромиха изненадата Южна Африка с 58-42. Африканките бяха на прага да детронират Австралия, само че неналичието на късмет и по-здрави нерви донесе успеха на " диамантите " в борбата за финала с 55-53.

Англичанките са шампионки от игрите на Британската общественост, което е нещо като международна купа в нетбола.

На идващите места се класираха 5. Ямайка, 6. Малави, 7. Уганда, 8. Зимбабве.
 Снимка 435128
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР