Нова Зеландия се поздрави с изстрадан успех над Турция със

...
Нова Зеландия се поздрави с изстрадан успех над Турция със
Коментари Харесай

Нова Зеландия приключи участието си на Мондиала с драматична победа над Турция

Нова Зеландия се поздрави с изстрадан триумф над Турция със 102:101 (26:31, 24:22, 24:24, 28:24) в последния си мач от група “O” от втората фаза на Световното състезание в Китай за систематизиране на местата от 17-о до 32-о. Шестима играчи от тима на Нова Зеландия се разписаха с двуцифрени точкови активи, които помогнаха за триумфа на отбора.

Турците се пробваха да се откъснат на няколко пъти в резултата, само че мощните дейности на новозеландците не разрешиха сходно нещо и резултатът на полувремето бе съвсем подравнен - 53:50 за Турция.

През третата четвърт южните ни съседи държаха нещата под надзор, само че в последните 10 минути мачът стана извънредно равносилен. Двата тима си предаваха водачеството в заключителните секунди на срещата, само че панер на Исак Фоту и по-късно пропуск на Джеди Осман донесе успеха на Нова Зеландия със 102:101.

Исак Фоту и Роб Лоу бяха най-резултатни за Нова Зеландия с по 17 точки. Тай Уебстър, Кори Уебстър и Фин Делани прибавиха по 12, а Том Абъркромби вкара 11 точки. Джеди Осман още веднъж бе над всички за Турция с 32 точки и 6 битки. Мелих Махмутоглу се разписа с 27 точки, а Скоти Уилбекин добави 15 точки и 7 асистенции.

СТАТИСТИКА!

Васил Недялков
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР