Нова Зеландия поръчва 1.2 милиона квадратни сантиметра човешка кожа, за

...
Нова Зеландия поръчва 1.2 милиона квадратни сантиметра човешка кожа, за
Коментари Харесай

Човешка кожа ще бъде доставена в Нова Зеландия в помощ на пострадалите от изригналия вулкан

 Нова Зеландия поръчва 1.2 милиона квадратни сантиметра човешка кожа, с цел да помогне на потърпевшите от изригването на вулкана на остров Уайт. 

Човешката кожа се взима от умряли пациенти, които са се съгласили да я дарят и се складира във фризери, откакто се третира с химикали, с цел да бъде непокътната.

Според експерти по трансплантация на кожа от Лондон, има задоволителни количества, само че ще бъде доста мъчно те да бъдат доставени в точния момент до Нова Зеландия, където имат незабавна потребност от нея.

Междувременно стана ясно, че още двама души са починали, с което броят на жертвите набъбна на 8 души, по данни на полицията в Нова Зеландия. Още 9 души са в неопределеност, за които също се счита, че са изгубили живота си. 

За още 27 пациенти се поставят грижи в отделенията по изгаряния в шест лечебни заведения в страната. Очаква се към 10 ранени австралийци да бъдат откарани по въздух в Австралия през идващите часове, в случай че индикаторите им са задоволително постоянни, с цел да могат да пътуват. 

Новозеландската полиция съобщи, че е решена да откри всички тела на починали на остров Уайт, само че сеизмичната интензивност на изригналия вулкан прави задачата прекомерно рискова за осъществяване.

Според учени е допустимо да има още едно изригване през идващите 24 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР