Нова Зеландия отбеляза 100 дни без вътрешно разпространение на коронавируса,

...
Нова Зеландия отбеляза 100 дни без вътрешно разпространение на коронавируса,
Коментари Харесай

Нова Зеландия отбеляза 100 дни без вътрешно предавана зараза от коронавирус

Нова Зеландия означи 100 дни без вътрешно разпространяване на ковид, оповестиха здравните управляващи, представени от ДПА.

Генералният шеф в здравното ведомство Ашли Блумфийлд сподели, че това си коства да бъде отпразнувано, само че предизвести сънародниците си да не изпадат в блаженство. В изказване Блумфийлд уточни, че всички би трябвало да останат в подготвеност да унищожават всеки предстоящ случай на ковид в Нова Зеландия.

Всеки един от 5-милионния тим на страната има роля в това, означи Блумфийлд. В момента в Нова Зеландия има 23 дейни случаи на Ковид-19. Всички те са открити на границата, а лицата с позитивни проби са в карантинни центрове.

Първият привнесен случай беше регистриран на 26 февруари, а последният случай на вътрешно предадена болест беше открит на 1 май. На 19 март Нова Зеландия затвори границите си за чужденци.

На 25 март беше въведена национална карантина. Пет седмици по-късно страната стартира постепенно да анулира рестриктивните мерки. Днес затворени остават единствено границите.

Нова Зеландия има общо 1569 доказани случаи и 22 умряли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР