Нова Зеландия обяви днес, че командоси от нейните специални сили

...
Нова Зеландия обяви днес, че командоси от нейните специални сили
Коментари Харесай

Новозеландски специални сили с акиця в Сирия, за да търсят отвлечената медицинска сестра

Нова Зеландия разгласи през днешния ден, че командоси от нейните специфични сили са влизали в Сирия, с цел да издирят Луиза Акави, новозеландската здравна сестра, за която Международният комитет на Червения кръст заяви през вчерашния ден, че е била отвлечена от Ислямска страна през 2013 година, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Подробности за отвличането на Луиза Акави и на двама сирийски водачи бяха защитавани в загадка повече от пет години. Вчера МКЧК насочи апел да му бъде предоставена информация за ориста на чиновниците му.

На 13 октомври 2013 година тримата чиновници на МКЧК отивали в Идлиб, в северозападна Сирия, с цел да доставят медицински материали на лечебни заведения. Въоръжени мъже спрели колите им и отвлекли седем души, четирима от които били освободени на идващия ден.

Новозеландският вицепремиер Уинстър Питърс сподели през днешния ден, че информацията за отвличането не е била оповестена до момента, с цел да бъдат предпазени заложниците. Той добави, че 62-годишната Луиза Акави към момента е заложничка на ИД и че е в ход интервенция за откриването й от екип, основан в Ирак. " В него влизат членове на новозеландските специфични сили. Те няколко пъти са влизали в Сирия, когато е било належащо. Този небоен екип има задача да открие Луиза и да изследва опциите тя да бъде освободена ".

Според в. " Ню Йорк таймс " Червеният кръст има учредения да счита, че здравната сестра е жива, тъй като минимум двама души са я видели през декември в клиника в Суса - един от последните бастиони на ИД. Свидетели споделили, че работела в клиники под контрола на ИД, което значи, че тогава не е била затворена в килия, прибавя Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР