Нова Зеландия наложи санкции на няколко десетки компании от Русия

...
Нова Зеландия наложи санкции на няколко десетки компании от Русия
Коментари Харесай

Газпром попадна под санкциите на Нова Зеландия

Нова Зеландия наложи наказания на няколко десетки компании от Русия и Беларус, в това число Газпром, които попаднаха под новите ограничавания, заяви Наная Махута, началник на външното министерство на страната,цитирана от РИА Новости и Лента.ру.

Нейното изказване е налично на уеб страницата на държавното управление на страната, показва Лента.ру.

Едно от държавните предприятия е „ Газпром “, най-голямата компания в страната и основен източник на съветски експортни доходи от продажбата на газ. Наложихме наказания и на предприятия, които създават оръжия и военни технологии “, сподели Махута.

Тя добави още, че вземат участие 44 предприятия, шест от които беларуски .



На новозеландците ще бъде неразрешено да работят със глобени компании.

На 11 май Махута разгласи ограничавания за още няколко организации и редица жители . В санкционните описи са включени 85-и основен център на специфичната работа на Главния отдел на съветския Генерален щаб, Главният център за специфични технологии на Главното ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия и Руската организация за интернет проучвания.

По-рано Уелингтън вкара ограничавания против 170 членове на Съвета на федерацията и шест съветски отбранителни предприятия, съветски финансови институции и Централната банка на Русия,припомня Лента.ру.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР