Нова Зеландия елиминира заразяването с новия коронавирус на своя територия

...
Нова Зеландия елиминира заразяването с новия коронавирус на своя територия
Коментари Харесай

Нова Зеландия елеминира коронавируса. Отменя почти всички ограничителни мерки

Нова Зеландия отстрани заразяването с новия ковид на своя територия и ще анулира всички ограничаващи ограничения с изключение на граничните, съобщи министър председателят на страната Джасинда Ардърн, представена от Ройтерс и Асошиейтед прес.

" Уверени сме, че сме отстранили предаването на вируса в Нова Зеландия към този момент, само че това не е миг във времето, а дълготрайно изпитание. Почти несъмнено ще забележим нови случаи на заразяване тук и това не е знак, че сме се провалили, а е действителността на този вирус. Обаче в случай че и когато това се случи, би трябвало да сме сигурни, че сме подготвени и ние сме подготвени ", съобщи Ардърн. Тя сподели, че държавното управление й ще се концентрира върху границите на страната, където ограниченията за изолираност и карантина се резервират.

Отпадат рестриктивните мерки за обществено разграничаване и се възобновяват обществените и частните събития навън. Търговията на дребно и хотелиерството, както и публичният превоз възобновяват работа, също без обществено разграничаване.

Здравното министерство заяви, че в страната няма нови случаи на заразяване за пръв път от достигането на епидемията в Нова Зеландия в края на февруари. В страната имаше 1154 инфектирани и 22-ма умряли от новия ковид. Изминали са 17 дни от последният регистриран нов случай на заразяване в Нова Зеландия, а за този интервал са тествани 40 000 души. Днес е и първият ден без деен случай на заразяване в страната, откакто и последният прочут инфектиран е излекуван.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР