NOVA затвърждава лидерството си и продължава да е предпочитаният телевизионен

...
NOVA затвърждава лидерството си и продължава да е предпочитаният телевизионен
Коментари Харесай

През юли NOVA продължава да отстоява позицията си на предпочитан телевизионен канал

NOVA затвърждава водачеството си и продължава да е пожеланият ефирен канал и през летните месеци. Данните на самостоятелната пийпълметрична организация Нилсен Адмосфер България демонстрират, че през юли 2017 NOVA притегля съвсем 23% от дейното население 18-49 години пред екраните на среднодневна база, което е с 47% повече от втората по гледаемост медия bTV. Близо една четвърт от феновете от същата целева група избират занимателните излъчвания, сериалите или Новините на NOVA в най-гледаното време, което обезпечава на малкия екран с 42% по-висок аудиторен дял от bTV в същия часови слот. А изборът на по-младите фенове на възраст 18-34 години в праймтайм способства за преднината от 72% в интерес на NOVA.
 нова бтв

За положителните резултати на NOVA през юли огромен принос имат праймтайм предаванията на малкия екран. В най-гледаното пожеланият формат от феновете е „ Черешката на тортата “, с 30,8% аудиторен дял измежду дейното население на възраст 18-49 години и с 50% разлика по отношение на втората по гледаемост телевизия в същия часови период. Сериалът „ Хавай 5-0 “ бележи още по-голяма преднина от 89%, а реалити сериалът „ София - Ден и Нощ “ и шоуто „ Господари на ефира “ притеглят интереса на към една четвърт от гледащите телевизия в късния праймтайм и печелят над два пъти повече фенове пред екраните спрямо bTV.
 Нова телевизия

Потребителите на телевизионно наличие измежду дейното население на възраст 18-49 дават висока оценка и на новините и настоящите излъчвания на NOVA, които също имат главен принос за положителните резултати на канала през юли. Публицистичните излъчвания и всички новинарски излъчвания абсолютно печелят доверието на феновете от дейното население, както в делничните дни, по този начин и през уикенда.

С триумф приключи и следващият сезон на неделното публицистично предаване " Комбина ", предавано сред 17.00 и 19.00 ч. Активното населениe в България на възраст 18-49 години го избра пред " 120 минути ", предавано в ефира на bTV по същото време - с 31% повече бяха феновете на NOVA от тази аудиторна група, по отношение на феновете на конкурентното предаване. Благодарение на разнообразните си тематики и настоящи посетители „ Комбина притегля фенове от разнообразни генерации, като преднината измежду най-младата и сложна за постигане публика на възраст 18-34 години е 45%.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР