Нова заповед на здравния министър обърка хоратаРазрешават 100% заетост в

...
Нова заповед на здравния министър обърка хоратаРазрешават 100% заетост в
Коментари Харесай

Ресторантите пълни, само ако работят ваксинирани

Нова заповед на здравния министър обърка хората
Разрешават 100% претовареност в кина и фитнеси, и в случай че личният състав е с негативен PCR тест

Само 50% от служителите - в офиса

Нова --> на здравния министър Стойчо Кацаров докара до цялостно комплициране измежду хората и бизнеса, което наложи часове след стартирането ѝ, самият той да изяснява какво гласи тя.

Преди ден здравно министерство разгласи, че следва стягане на ограниченията у нас поради сериозното нарастване на броя на болните от ковид. Нова заповед на министъра обаче вкара облекчения за заведения за хранене, театри и фитнеси от петък.

С изменението на заповедта дадохме опция на ресторантьорите да работят на 100%, а не на 50%, ограниченията са стимулиращи, разясни Кацаров на конференция. По думите му сега е в действие противоепидемична мярка, която лимитира потреблението на избрани обекти/мероприятия на закрито на 50% от потенциала им. С допълнението на заповедта се дава опция те да работят на 100%, само че при избрани условия - в случай че целят им личен състав в съответния обект е имунизиран или преболедувал COVID-19, или разполага с негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в обекта/началото на мероприятието PCR тест. Промяната касае конгреси, семинари, състезания, образования, тимбилдинги, изложби, както и културни и развлекателни мероприятия като кина, театри, концерти, музеи, галерии. От това право могат да се възползват и спортни надпревари с аудитория, фитнеси, плувни басейни, СПА центрове.

Облекчението ще важи и за детските центрове и визитите в заведенията за хранене и казината.
Ако епидемиологичната обстановка го изисква, ще бъдат наложени спомагателни ограничавания. Оставете това на специалистите, сподели Кацаров. Той изясни, че могат да се постановат районни ограничения, а даже националните могат да не бъдат въвеждани, в случай че това не се постанова в региона.

Другият нов текст в заповедта на министъра касае организацията на работата във всички администрации. Ръководителите на администрации открият работно време с променливи граници и начало на работния ден сред 7.30 и 10 часа и провеждат работа от разстояние на минимум 50% от личния състав, в случай че, според от характера на работа, това не е допустимо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР