Нова заповед на РЗИ-Пловдив отменя трансформирането на общинската в изцяло

...
Нова заповед на РЗИ-Пловдив отменя трансформирането на общинската в изцяло
Коментари Харесай

МБАЛ Св. Мина няма да се само COVID болница, гласи нова заповед на РЗИ Пловдив

Нова заповед на РЗИ-Пловдив анулира трансформирането на общинската в напълно , заяви на ексклузивен брифинг заместник-кметът Анести Тимчев, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив.
Съгласно нея лечебното заведение би трябвало да редуцира Коронавирус леглата от 137 на 60, защото това е размерът, който все още може да бъде гарантиран .
 Болница Св. Мина пред колапс поради ултиматум от 40 медицински сестри Болница " Св. Мина " пред колапс поради ултиматум от 40 медицински сестри
Болница " Св. Мина " в Пловдив е под опасност да затвори най-малко три отделения, в това число детското поделение, тъй като 40 медицински сестр...
Със заповед на шефа на РЗИ-Пловдив доктор Ваня Манчева в лечебното заведение би трябвало да бъдат разкрити само и единствено 60 на брой места за заболели в приблизително тежко положение, посочи Тимчев.
Към момента заетите кревати с лежащо заболели са 59 . Продължава оборудването с здравна инсталация, като през днешния ден беше получен респираторен уред, създаден от компания БТЛ, която има цех в Пловдив. Предстои да бъде дарена още здравна инсталация. Междувременно бе разкрита и референтна лаборатория за PCR проби за пациенти на общинските здравни заведения.
Целта ни е с разкриването на лабораторията да улесним работата на лечебните заведения и по-бързото диагностициране, което е витално значимо за някои пациенти “, показа доктор Калин Калинов и акцентира, че продължава кадровото и техническо застраховане на болничното заведение.
Той напомни, че Община Пловдив е изпълнила всяка една заповед на РЗИ по откриване на болнични кревати, като за задачата военните в града също осигуриха такива.
„ И двете общински лечебни заведения са подсигурени с персонални защитни средства за медицинските експерти, които са на първа линия в битката с COVID-19. По отношение на МБАЛ „ Свети Мина “ се работи за възстановяване на техническата и кадрова обезпеченост. Необходими са още 4 лекари и 12 медицински сестри, които да обгрижват болните “, уточни доктор Калин Калинов. Той напомни, че още преди няколко месеца е изразил мнение, че МБАЛ „ Свети Мина “ не дава отговор на условията да бъде инфекциозна болница : местоположението ѝ не е уместно, не разполага с задоволително съоръжение и личен състав, липсват няколко входа за пътникопотока, няма паркинг и така нататък Въпреки това Община Пловдив е направила нужното за превеждане на болничното заведение в нужния работен режим.
 Здравните служащи в МБАЛ Св. Мина в протестна подготвеност, стартират договаряния с НЗОК Здравните служащи в МБАЛ " Св. Мина " в протестна подготвеност, стартират договаряния с НЗОК
Работниците в МБАЛ " Св. Мина " в Пловдив са в протестна подготвеност. Добрата вест, че казусът с дефицита на личен състав в болничното заведение е съвсем...
Според заместник-кмета Анести Тимчев продължава усилената работа по привличане на квалифицирани медицински експерти и договарянията с НЗОК за увеличение на лимитите на болничното заведение, като за задачата е квалифициран специфичен отчет, който да бъде разискван с представители на Националната и Регионалната здравноосигурителни каси.
В момента 8 лечебни заведения, от които 6 частни, поемат тежките случаи на COVID-19 в Пловдив. Има общо 90 интензивни кревати, като лечебните заведения поемат и случаи отвън Пловдив. Притесненията са за интензивните кревати в града , разяснява регионалният шеф Дани Каназирева малко по-рано през днешния ден.
Най-вече в УМБАЛ „ Свети Георги ” има ангажирани доброволци, както и в „ Свети Мина ”. Доколкото знам, и в частните лечебни заведения употребяват специализанти, сподели Каназирева пред Българска национална телевизия.
Работим върху подобряването на организацията, само че напрежението е голямо, акцентира регионалният шеф.
От 2652 пациенти, минали през болнични лекуване в Пловдив от началото на пандемията, над 800 са били поети от УМБАЛ „ Свети Георги ”.
 COVID-19 в Пловдив: Общинската Св. Мина става COVID-болница, медици обмислят да напущат COVID-19 в Пловдив: Общинската " Св. Мина " става COVID-болница, медици обмислят да напущат
В Пловдив обстановката с разпространяването на ковид се усложнява - Общинската многопрофилна болница за интензивно лекуване " Свети Мина...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР