Нова забрана за излизане от домовете през събота и неделя

...
Нова забрана за излизане от домовете през събота и неделя
Коментари Харесай

Нова забрана за излизане от домовете през уикенда влиза в сила в Турция

Нова възбрана за излизане от домовете през събота и неделя разгласи изненадващо турското вътрешно министерство. Тя ще важи за 15 области на страната, в това число и в трите най-големи града - Истанбул, Анкара и Измир. Забраната влиза в действие в среднощ в петък против събота и ще трае до среднощ в неделя против понеделник.

Магазините за хранителни артикули, за плодове и зеленчуци, бакалиите и месарниците ще могат да работят до 23 часа в петък, както и сред 10 и 17 часа в събота. Ресторантите и пекарните ще оферират доставки на храна по домовете.

На конференция в сряда здравният министър Фахреттин Коджа съобщи, че научният съвет към здравното министерство не е предложил ново въвеждане на възбраната за излизане на улицата.

Първата възбрана за овакантяване на домовете през почивните дни, целяща ограничение на разпространяването на корона вируса, беше издадена часове преди уикенда на 11-12 април и провокира скупчване на огромни групи хора, които се запасяваха с артикули в последния миг.

Забраната в началото беше въведена във всички 30 огромни общини в Турция с население над 750 000 души, както и в град Зонгулдак, където поради въгледобивните мини и ТЕЦ-ове броят на белодробни болести е висок, само че възбраната последователно отпадна за някои области.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР