Нова временна организация на движението в района на ГКПП „Дунав

...
Нова временна организация на движението в района на ГКПП „Дунав
Коментари Харесай

Без тирове между кръговите кръстовища на Дунав мост и индустриалната зона

Нова краткотрайна организация на придвижването в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ при Русе следва да бъде основана в идващите дни

Това стана ясно от извършен през днешния ден брифинг на регионалния шеф Анатоли Станев, неговия заместител Людмил Христов, заместник-кмета по комунални действия инж. Димитър Недев и шефа на Областното пътно ръководство инж. Стамен Савов.

Още при започване на идната седмица се планува от км. 0+0 до км. 0+720 от път II-21 Русе – Силистра да се слагат знаци, забраняващи прекъсването на тежкотоварни моторни транспортни средства с общо тегло над 10 тона в сектора. Мярката идва след следващите недоволства на жители, свързани със усложнения в напредването от Мартен към Русе. Знаците ще бъдат направени от Община Русе и ще бъдат инсталирани в най-кратки периоди, като задачата е това да се случи още през уикенда. Според разбор на институциите точно сред кръстовището на Дунав мост и това на Индустриалната зона стават най-големите тапи.

Властите са безапелационни, че подхващат нужните ограничения за недопускане формиране на повече тапи в региона, като на място ще има и чиновници на пътна и гранична полиция, както и представители на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. Те ще управляват процеса на място, оповестиха от Областна администрацияРусе.

При нужда колите ще бъдат спирани още в региона на община Бяла. Там опция за изчакване е обезпечена за към 70 – 80 камиона. Областният шеф Анатоли Станев е в контакт и с останалите си сътрудници, като концепцията е да се приложи една добре позната скица най-много от зимния сезон и при натоварен трафик тировете да изчакват в областите Велико Търново и Стара Загора.

Същевременно регионалният шеф е в контакт и с управляващите в Гюргево. По-рано денем той организира диалози с ръководителя на Окръжния съвет Думитру Беяну и префекта Флорентина Станкулеску. Идеята е на вход Румъния да проработи още един кантар и по този начин техният брой да стане три. По този метод се цели по-бърза обработка на документите на тежкотоварните коли, което би трябвало да рефлектира и в понижаване на опашките от българска страна.

Заместник-кметът на Община Русе Димитър Недев разгласи, че се работи и по основаването на огромен буферен паркинг наоколо до Дунав мост, където ще има места за към 700 места за камиона.

По-рано денем регионалният шеф Анатоли Станев дружно със заместника си Людмил Христов и заместник-кметовете на Община Русе Златомира Стефанова и Димитър Недев организираха среща с институциите от района, имащи отношение по решение на казуса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР